«Νέο δάνειο άνω των 30 δισ για την Ελλάδα»

Κορυφαίος αξιωματούχος της Ευρωζώνης αναφέρει στο γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ ότι η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί ένα νέο δάνειο ύψους πάνω από 30 δισ. ευρώ την επόμενη διετία. Σύμφωνα με το capital. gr , ο εν λόγω αξιωματούχος τόνισε ότι οι πιστωτές συζητούσαν την πιθανότητα να υπάρξει νέο πρόγραμμα στήριξης πριν ακόμη διεξαχθούν εκλογές.

Υπήρχε "συζήτηση κεκλεισμένων των θυρών, μεταξύ των πιστωτών, από τον Σεπτέμβριο του 2014, ότι η Ελλάδα θα μπορούσε χρειαστεί ένα τρίτο δάνειο" αναφέρει χαρακτηριστικά. Ο ίδιος αξιωματούχος δηλώνει πως είναι πιθανό ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, συμπληρώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να είναι έτοιμη για πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα.

Εν τω μεταξύ, ασφυκτικά είναι τα χρονικά περιθώρια για την εξεύρεση ρευστότητας ώστε η χώρα μας να χρηματοδοτήσει τις δανειακές υποχρεώσεις.

Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στο πρακτορείο Blooomberg παραδέχτηκε την ύπαρξη ταμειακού προβλήματος σε ό,τι αφορά την δόση Μαρτίου για την αποπληρωμή του ΔΝΤ και προτείνει ενδεικτικά να δώσει η ΕΚΤ τα 2 δισ. ευρώ, που οφείλει από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων. Την ίδια ώρα, ο Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας στο mega τόνισε πως αν δεν συγκεντρωθεί το ποσό των 1,4 δις ευρω για την αποπληρωμή της δόσης του ΔΝΤ θα ζητήσουμε παράταση δύο μηνών».


Το πρόβλημα επιβαρύνουν οι μεγάλες εκροές καταθέσεων, καθώς το δίμηνο Δεκεμβρίου- Ιανουαρίου έφτασαν τα 18 δις ευρω με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα να τονίζει ότι απαιτείται συντονισμένη εθνική προσπάθεια και άμεση εφαρμογή της πρόσφατης συμφωνίας, για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού.

Keywords
Τυχαία Θέματα