Οδοιπορικό στη ζωή της Εντίθ Πιάφ

Ενα οδοιπορικό στη ζωή και τη καριέρα της Εντίθ Πιάφ, ενός θρύλου της γαλλικής και παγκόσμιας μουσικής, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Εθνικό θέατρο, το Σάββατο σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη στον ομώνυμο ρόλο.

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη μίλησε για τη πρόταση που δέχτηκε, για τον ρόλο - πρόκληση αλλά και την Εντίθ Πιαφ στον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη και την εκπομπή »Αθήνα Μ'ακούς;».

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε :

«Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για
τη ζωή μου. Το πίστευα πριν ξεκινήσει όλη η διαδικασία αλλά τώρα πια είμαι βέβαιη ότι μου έχει αλλάξει τη ζωή και νιώθω πολύ τυχερή που ήρθε κοντά μου αυτή η πρόκληση».

«Ο Σωτήρης Χατζάκης ( Καλλιτεχνικός Δ/ντης Εθνικού Θεάτρου) με το Πέτρο Ζούλια που σχεδίαζαν τι θα κάνουν και πως θα λειτουργήσουν φέτος σκέφτηκαν ότι θα ήταν ωραίο να μεταφερθεί η ζωή της Εντιθ Πιαφ στο θέατρο και σκεφτήκαν εμένα να κάνω αυτό το ρόλο.Αυτό για εμένα ήταν πολύ τιμητικό και πολύ ξεχωριστό».

«Αντλώ στοιχεία για την ερμηνεία της Πιαφ όσο και αν ακούγεται παράξενο από τη ζωή μου. Δεν είχα τραγικά παιδικά χρόνια αλλά νομίζω ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν περάσει πόνο, προδοσία και εγκατάλειψη, πράγματα τα οποία μπορείς να τα μοιραστείς με τον κόσμο. Εγώ αυτό προσπαθώ να κάνω. Να τα μοιραστώ με τον κόσμο που θα έρθει σε μια πιο υπερβολική κατάσταση και μορφή καθώς η ζωή της ήταν πολύ τραγική σε σχέση με τη δική μου. Έχω σπουδάσει θέατρο και πάντα ήθελα να ασχοληθώ μ αυτό, οπότε ήταν η πιο όμορφη συγκυρία για να γνωρίσω εγώ το θέατρο και το θέατρο εμένα.»

«Έχω πάρει πάρα πολύ δύναμη απ'ολη αυτή τη διαδικασία, δύναμη ουσιαστική που ξεκινάει από πολύ βαθιά. Δε ξέρω αν θα έχει επιτυχία, αν θα είμαι καλή ή όχι, το σημαντικό είναι όμως οτι εμένα ηδη μου έχει δώσει πάρα πολλά, το οτι ανέβηκα στο θέατρο και οτι συναναστρέφομαι με ηθοποιούς. Είμαι σε μια διαδικασία παραμυθένια».

Η παράσταση κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, στο Εθνικό Θέατρο, στη σκηνή REX «Μαρίκα Κοτοπούλη», Πανεπιστημίου 48.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 20.30
Κυριακή 19.30

Τιμές εισιτηρίων: 20, 15, 10 (φοιτητικό) και Πέμπτη ενιαία τιμή 13 ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα