Παράνομα όπλα στα σπίτια βουλευτών της Χ.Α

Στο οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής επικεντρώνονται τώρα οι έρευνες της αστυνομίας. Όπλα κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια ερευνών στα σπίτια των συλληφθέντων βουλευτών της Χρυσής Αυγής Νίκου Μίχου και Γιάννη Λαγού.
Συγκεκριμένα, ένα πιστόλι, μία καραμπίνα και μία γεμιστήρα βρέθηκαν στο σπίτι του συλληφθέντα βουλευτή Μίχου. Στην οικία του Λαγού εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι,

πέντε φυσίγγια και δύο καπνογόνα. Ένα πιστόλι και ένα περίστροφο χωρίς άδεια και τα δύο, μια ξιφολόγχη, τέσσερα ευαγγέλια παλαιού τύπου για τα οποία ερευνάται η πιθανότητα να εμπίπτουν στο νόμο περί αρχαιοτήτων, δύο κράνη από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, το ένα με διακριτικά των SS και το άλλο με τη σβάστικα, μπουκάλια κρασιού με ετικέτα που απεικονίζει τον Μουσολίνι και 75 δισκέτες και CD για υπολογιστές βρέθηκαν στην έρευνα που έκανε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο σπίτι του συλληφθέντα Χρήστου Παππά, στην Ανατολή Ιωαννίνων.

Ένακυνηγετικό όπλο, κροτίδες, σουγιάς καιποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βρέθηκανκαι κατασχέθηκαν στο σπίτι ενός εκ τωντριών συλληφθέντων κοντά στα γραφείατης Χρυσής Αυγής, το βράδυ του Σαββάτουστην Αρτέμιδα.

Τατρία άτομα είχαν συλληφθεί να μεταφέρουνμε δύο αυτοκίνητα ενενήντα κοντάρια,μερικά εκ των οποίων με σημαίες, δεκατρείςασπίδες με το λογότυπο της Χρυσής Αυγήςκαι εννέα κράνη μοτοσικλετιστή.

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν δύο αρχιφύλακες και ένας αστυφύλακας, καθώς σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράνομη κατοχή πυρομαχικών και άλλων αντικειμένων, τα οποία εμπίπτουν στη νομοθεσία περί όπλων.

Οι συλληφθέντες είχαν διατεθεί ως φρουροί σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Σε βάρος τους έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Ενδεχόμενησυνεργασία με τη Χρυσή Αυγή ερευνά ηαστυνομία για αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη,στην οικία του οποίου βρέθηκε χρηματικόποσό 100.000 ευρώ και όπλα, τα οποία-σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΑΣ- αγόραζεμέσω διαδικτύου

Ένας 29χρονoς συνελήφθη από αστυνομικούς στο Ρέθυμνο καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10 κροτίδες, ένα στιλέτο και έντυπο υλικό της Χρυσής Αυγής.

Τμηματικάθα οδηγηθούν αύριο στον ανακριτή γιανα απολογηθούν οι βουλευτές και ταστελέχη της Χρυσής Αυγής. Όπως έγινεγνωστό από την αστυνομία, στις 10.30 τοπρωί θα οδηγηθούν στον ανακριτή τα τρίαστελέχη του κόμματος και στις 14.30 θαοδηγηθούν οι 4 βουλευτές του κόμματος,,πλην των Μιχαλολιάκου και Παππά.

Την ίδια ώρα, η Κυβέρνηση με νομοθετικές πρωτοβουλίες επιχειρεί να κλείσει το πολιτικό κεφάλαιο της Χρυσής Αυγής.

Απόψε κατατέθηκε στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση που αφοράστην αναστολή της κρατικής χρηματοδότησηςκομμάτων, όταν εναντίον προσώπων πουτα διοικούν ή βουλευτών τους έχει ασκηθείδίωξη για κακουργηματικές πράξεις.



Keywords
Τυχαία Θέματα