Αντίστροφη μέτρηση για την προκήρυξη των εκλογών

Άρχισε ο κύκλος των τηλεφωνικών επαφών του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων. Πριν από λίγο ο κ. Παυλόπουλος επικοινώνησε με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη. Απόψε και εκτός απρόοπτου αναμένεται να ορισθεί η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, νέα υπηρεσιακή πρωθυπουργός και αύριο να ορκιστεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση. Νωρίτερα, με ευθείες βολές και την χαρακτηριστική φράση “θα αντιδράσουμε σθεναρά” αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν επιτελέσει το Συνταγματικό του καθήκον, αποχώρησε

απο το Προεδρικό Μέγαρο, ο επικεφαλής της Λαικής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος παρέδωσε την διερευνητική εντολή στον Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο κ. Λαφαζάνης επανέλαβε οτι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι εντολοδόχος κανενός ,δεν διεκπεραιώνει αποφάσεις τρίτων και έχει το χρέος-όπως είπε- να προασπίζει το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος.

Ο επικεφαλής της Λαικής Ενότητας, ζήτησε να εξαντληθούν τα χρονικά περιθώρια που προβλέπει του Σύνταγμα επισημαίνοντας εκ νέου οτι οι εκλογές δεν μπορούν να γίνουν νωρίτερα απο τις 27 Σεπτεμβρίου.

Ζήτησε να συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, γιατί όπως είπε, το Σύνταγμα δεν προβλέπει τηλεφωνικές συνομιλίες.

Είναι δημοκρατική πρόσκληση -πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης-και θα έχει ευθύνη ο Πρόεδρος αν δεν το πράξει, εμείς θα υποχρεωθούμε να κάνουμε δηλώσεις που δεν θα θέλαμε να κάνουμε, ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Λαικής Ενότητας.

Νωρίτερα, παραδίδοντας τη διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε οτι οι μεγαλύτερες εκτροπές, αντισυνταγματικές και αντιδημοκρατικές, γίνονται στο όνομα του Συντάγματος».
Απαντώντας, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε με νόημα ότι οι εκλογές θα πρέπει να διεξαχθούν σε κλίμα πολιτικού πολιτισμού διαβεβαιώνοντας οτι θα τηρήσει το Σύνταγμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα