Πανελλήνιος διαγωνισμός ορθογραφίας

Τον 13ο πανελλήνιο διαγωνισμό ελληνικής γλώσσας και ορθογραφίας διοργανώνει, το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Σύλλογο "Φίλοι του Ιδρύματος Μέγας Αλέξανδρος".

Στο διαγωνισμό- που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Εθνικής Αμύνης 27 και Αλεξάνδρου Σβώλου, στις 10.30 το πρωί)- συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες της Γ' τάξης Γυμνασίου από πολλές πόλεις της χώρας (μεταξύ των οποίων η Πάργα, η Πρέβεζα, η Κομοτηνή,

η Θεσσαλονίκη, η Δράμα κ.α.), μετά από ανοικτή πρόσκληση προς τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που απηύθυναν οι δύο φορείς τον Δεκέμβριο του 2013.

Κάθε τμήμα θα εκπροσωπηθεί από έναν διαγωνιζόμενο μαθητή, ο οποίος καλείται να δώσει τη σωστή ορθογραφία και την ετυμολογική ερμηνεία μίας λέξης, εντάσσοντάς την παράλληλα σε μία ολοκληρωμένη πρόταση.

Η εξεταστική επιτροπή που θα αξιολογήσει τους διαγωνιζόμενους αποτελείται από φιλολόγους, μέλη του Συλλόγου Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) "Ο Φιλόλογος".

Στους τρεις πρώτους μαθητές που θα διακριθούν, θα αποδοθεί χρηματικό έπαθλο 500, 300 και 200 ευρώ, αντίστοιχα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα