Συμφωνία για τη Ζάχαρη

Συμφωνία επιτεύχθηκε για την τιμολογιακή πολιτική του 2014 στον κλάδο των ζαχαρότευτλων, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για τη διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Οικονομικών, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρη, για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

Όπως σημειώνει η σχετική ανακοίνωση, "οι δύο πλευρές συμφώνησαν αφενός στην τιμολογιακή πολιτική για το 2014, δηλαδή να δοθούν στους παραγωγούς

ζαχαρότευτλων τιμές που θα προσεγγίζουν εκείνες του 2013, όπως ζητούσαν οι παραγωγοί προκειμένου να είναι συμφέρουσες οι καλλιέργειές τους, και αφετέρου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των εργοστασίων της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας, τις Σέρρες και τον Έβρο. Προς την κατεύθυνση αυτή, οι κύριοι Σταϊκούρας και Τσαυτάρης δεσμεύτηκαν να διερευνήσουν, σε συνεργασία με τον ειδικό εκκαθαριστή της ATEbank Ν. Μαράντο και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΒΖ, όλες τις παραμέτρους ώστε να συνεχιστεί η εύρυθμη και βιώσιμη λειτουργία των εργοστασίων ζάχαρης που υπάρχουν στην Ελλάδα".

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας επεσήμανε ότι η Περιφέρεια στηρίζει τον αγώνα των παραγωγών και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προωθήσει τα αιτήματά τους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα