Πακιστάν: Τέσσερις νεκροί σε επίθεση αεροσκάφους

Τέσσερις φερόμενοι ως ισλαμιστές μαχητές σκοτώθηκαν σε επίθεση τηλεκατευθυνόμενου μη επανδρωμένου αεροσκάφους (UAV) στην επαρχία Βόρειο Ουαζιριστάν του Πακιστάν σήμερα, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας.

Πολλοί πύραυλοι έπληξαν ένα κτιριακό συγκρότημα στην περιοχή Χασοχέλ, που βρίσκεται κοντά στην δεύτερη σημαντικότερη πόλη της επαρχίας, την Μιρ Άλι.

«Οι ταυτότητες αυτών που σκοτώθηκαν δεν είναι γνωστές», δήλωσε ένας αξιωματούχος, που πρόσθεσε πάντως ότι ξένοι μαχητές των Ταλιμπάν πιστεύεται ότι είναι μεταξύ των νεκρών.

Οι

δυνατότητες επιβεβαίωσης τέτοιων πληροφοριών από ανεξάρτητες πηγές είναι περιορισμένες, λόγω της περιορισμένης πρόσβασης των μέσων ενημέρωσης στην μεθοριακή αυτή περιοχή.

Το Βόρειο Ουαζιριστάν θεωρείται προπύργιο ανταρτών που συνδέονται με την αλ Κάιντα, περιλαμβανομένου του δικτύου Χακάνι. Στην επαρχία αυτή σημειώνονται συχνές επιθέσεις από μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη, που πιστεύεται ότι κατευθύνει η CIA.

Στο μεταξύ αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας είπαν ότι ένα UAV που πιστεύεται ότι είναι αμερικανικό συνετρίβη στο γειτονικό Νότιο Ουαζιριστάν αργά την Πέμπτη.

Το αεροσκάφος αυτό, που δεν έφερε οπλισμό, έχει μήκος 2,5 μέτρων και άνοιγμα φτερών 3 μ., συνετρίβη στην περιοχή Μπαγ Ναράι, βορειοδυτικά της πόλης Ουάνα.

«Φαίνεται ότι έπεσε λόγω κάποιου τεχνικού σφάλματος», δήλωσε ένας αξιωματούχος υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του, λόγω της ευαίσθητης φύσης των πληροφοριών αυτών. «Το αεροσκάφος είχε σειριακό αριθμό 1010-27096, και στο πλαίσιο έγραφε ‘BMF Audio Control Service, Made in US'», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα