Πακιστάν: Ανέλαβε εκ νέου ο Ζαρντάρι

Ο Άσιφ Αλί Ζαρντάρι ανέλαβε εκ νέου καθήκοντα μετά την επιστροφή του από το Ντουμπάι όπου νοσηλευόταν, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπός του, σημειώνοντας ότι πρόεδρος του Πακιστάν δεν έχει ουδεμία πρόθεση να εγκαταλείψει την εξουσία μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε.

Ο Ζαρντάρι, ο οποίος είναι γνωστός για την αντοχή του απέναντι στις πιέσεις, σκοπεύει να παραμείνει στο Πακιστάν, προσέθεσε ο εκπρόσωπός του.

"Κάνει τη συνηθισμένη του δουλειά. Δεν αληθεύουν καθόλου οι πληροφορίες ότι ο πρόεδρος θα εγκαταλείψει τη

χώρα μετά την 27η Δεκεμβρίου. Βρίσκεται εδώ στο Πακιστάν και έχει έρθει για να μείνει", σημείωσε ο Φαρχατουλάχ Μπάμπαρ.

Ο Ζαρντάρι αναμένεται να απευθυνθεί σε συγκέντρωση στις 27 Δεκεμβρίου για την τέταρτη επέτειο από τη δολοφονία της συζύγου του και πρώην πρωθυπουργού Μπεναζίρ Μπούτο.

Σήμερα ο Πακιστανός πρόεδρος προήδρευσε συνάντησης υψηλόβαθμων αξιωματούχων του κόμματός του "Λαϊκό Κόμμα του Πακιστάν".

Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας Ιφτιχάρ Μουχάμαντ Τσόντρι διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει φόβος για πραξικόπημα στο Πακιστάν, ενώ για το ίδιο διαβεβαίωσε και ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων του Πακιστάν.

Ανακοίνωση του στρατού που επικαλείται δηλώσεις του στρατηγού Άσφακ Καγιάνι αναφέρει πως οι ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την δημοκρατία στο Πακιστάν, μετά τη δημοσίευση ενός μνημονίου που κατηγορούσε ανώτερους αξιωματικούς πως σχεδίαζαν πραξικόπημα και αύξησε τις εντάσεις στη χώρα.

Ο Ζαρντάρι αντιμετώπισε έντονες πολιτικές πιέσεις τις τελευταίες εβδομάδες. Ο πρεσβευτής της χώρας στην Ουάσινγκτον παραιτήθηκε μετά το σάλο που ξέσπασε όταν αποκαλύφθηκε ότι παρέδωσε στο αμερικανικό Πεντάγωνο ένα έγγραφο με το οποίο η κυβέρνηση φέρεται να ζητούσε βοήθεια για να αποτραπεί πραξικόπημα τον Μάιο. Έπειτα από μερικές ημέρες ακολούθησε η επιδρομή ελικοπτέρων του NATO στην οποία σκοτώθηκαν 24 πακιστανοί στρατιώτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα