ΟΤΑ: Τακτοποίηση οφειλών εώς 8 Ιανουαρίου

Εγκύκλιο, με την οποία ζητά από όλους τους δήμους και τις περιφέρειεςτης χώρας να επιβεβαιώσουν τις καταγεγραμμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, εξέδωσε ο Γ.Γ. του υπουργείου Εσωτερικών Γ. Ιωαννίδης, προκειμένου να αποπληρωθούν άμεσα. Η προθεσμία επιβεβαίωσης των στοιχείων για τους ΟΤΑ α' και β' βαθμού λήξει στις 8 Ιανουαρίου.

Ηεγκύκλιος έρχεται σε συνέχεια της χρηματοδότησης 42 δήμων, που είχαν ελεγχθεί από την Ελεγκτική Επιτροπή και αφορά 255.306.360 ευρώ για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών

τους.

Η σχετική απόφαση λήφθηκε τηνπερασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Γενικό Λογιστήριο τουΚράτους, παρουσία του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα.

Στο μεταξύ οικονομική ενίσχυση, ύψους 340.000 ευρώ, κατανέμει το υπουργείο Εσωτερικών σε 12 ΟΤΑ της χώρας για την επιχορήγηση Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων, με μεταβιβασθείσες πιστώσεις από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την πρόληψη και την αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα