Οσιοποίηση του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β'

Στη Ρώμη, όπου οι προσκυνητές, οι οποίοι πρόκειται να παρακολουθήσουν την τελετή οσιοποίησης του Πολωνικής καταγωγής Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β', έξι χρόνια μετά τον θάνατό του, άρχισαν να κατακλύζουν την ιταλική πρωτεύουσα.
Ο Πάπας Βενέδικτος πρόκειται να ανακηρύξει μακάριο τον άμεσο προκάτοχό του, πάπα Ιωάννη Παύλο τον Β'.
Οι τελευταίες εκτιμήσεις της περιφέρειας Λάτιο αναφέρουν στην πόλη θα φτάσουν ότι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο επισκέπτες. Το βράδυ του Σαββάτου έγινε ολονύχτια Προσευχή στο αρχαίο ρωμαϊκό στάδιο του Τσίρκο Μάσσιμο, με τη συμμετοχή,
παρά τον βροχερό καιρό, τουλάχιστον 150.000 πιστών. Οι επίσημες προετοιμασίες ξεκίνησαν την Παρασκευή, όταν ο ανοίχτηκε τύμβος του Ιωάννη Παύλου, για να μεταφερθεί το σφραγισμένο φέρετρο στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, όπου σήμερα τίθεται σε προσκύνημα.Στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου θα παρευρεθούν μέλη συνολικά 87 επίσημων αποστολών, ανάμεσά τους ηγέτες 16 χωρών.Το μάρμαρο που σφράγιζε τον τύμβο θα σταλεί στην Κρακοβία για να τοποθετηθεί σε Εκκλησία που θα αφιερωθεί στον όσιο.Η θρησκευτική τελετή ξεκίνησε το πρωί στις 10:00 ώρα Ιταλίας, ενώ από χθες απαγορεύεται η πρόσβαση στα αυτοκίνητα σε όλους τους δρόμους που οδηγούν στο Βατικανό.Επιπλέον, σήμερα ισχύει απαγόρευση πτήσεως σε όλο τον εναέριο χώρο της Ρώμης.
Keywords
Τυχαία Θέματα