Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση στο Κουβέιτ

Ορκίστηκε σήμερα η νέα κυβέρνηση του Κουβέιτ την ώρα που βουλευτές της αντιπολίτευσης εξέφραζαν την αντίθεσή τους, ενώ δύο από αυτούς κατέθεσαν αίτημα να ανακριθεί ο πρωθυπουργός της χώρας για κατάχρηση δημόσιου χρήματος.Περίπου 15 βουλευτές της αντιπολίτευσης αποχώρησαν την ώρα που ορκιζόταν η νέα κυβέρνηση για να διαμαρτυρηθούν για τον διορισμό του σεΐχη Νάσερ Μοχάμαντ αλ Άχμαντ αλ Σάμπαχ στη θέση του πρωθυπουργού και πάλι. 

Η
κυβέρνηση του σεΐχη Νάσερ είχε παραιτηθεί στις 31 Μαρτίου έπειτα από μία διαφωνία με το κοινοβούλιο, όμως ο εμίρης του Κουβέιτ Σάμπαχ αλ Άχμαντ αλ Σάμπαχ τον διόρισε ξανά πρωθυπουργό στις 5 Απριλίου.

Δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης, ο Άχμαντ αλ Σάαντουν και ο Άμπντελ Ραχμάν αλ Ανζάρι, κατέθεσαν σήμερα αίτημα να ανακριθεί ο σεΐχης Νάσερ, ανιψιός του εμίρη του Κουβέιτ, επισημαίνοντας ότι είναι υπεύθυνος για την κατασπατάληση δημόσιου χρήματος. 

Οι δύο βουλευτές κατέθεσαν το αίτημα λίγα λεπτά μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης. 

Ο σεΐχης Νάσερ αναμένεται να ανακριθεί στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, εκτός κι αν καταθέσει αίτημα αναβολής. 

Σύμφωνα με τους δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης το Κουβέιτ έχασε περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια από ένα έργο το οποίο η κυβέρνηση παραχώρησε σε έναν ιδιώτη κουβετιανό επενδυτή και θεωρεί τον πρωθυπουργό υπεύθυνο γι' αυτή την πράξη διότι αγνόησε τις πολλές προειδοποιήσεις για το αντίθετο. 

Η κυβέρνηση του Κουβέιτ έχει παραιτηθεί έξι φορές στο παρελθόν από τότε που ο σεΐχης Νάσερ, 71 ετών, διορίστηκε πρωθυπουργός πριν πέντε χρόνια. Ο πρωθυπουργός της χώρας είναι πάντα μέλος της οικογένειας των αλ Σάμπαχ.
Keywords
Τυχαία Θέματα