Το πρόγραμμα ''Home Star'' στον ΑΘΗΝΑ984

Πολλαπλά προβλήματα αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική οικογένεια με παιδιά, προβλήματα που δημιουργούνται πολλές φορές και από την έλλειψη χρόνου. Πολλοί γονείς προσπαθούν να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στα παιδιά τους, όμως οι ώρες εργασίας και οι καθημερινές υποχρεώσεις, δεν το επιτρέπουν. Λύση στο πρόβλημα έρχεται να δώσει, εν μέρει, το πρόγραμμα «Home Start». Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ειδικά εκπαιδευμένοι εθελοντές, οι οποίοι, με την εμπειρία τους, έρχονται να βοηθήσουν την οικογένεια στην αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων, με
στόχο, πάντα, την ενίσχυση της αυτοδυναμίας και της αυτοπεποίθησή της.

* Η συντονίστρια του προγράμματος «Home Start», ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΥ μίλησε σήμερα στον «ΑΘΗΝΑ 9.84», στις Νίκη Λυμπεράκη και Αγγελική Πανταλέων.   Μεταξύ άλλων, είπε:

«Το "Home Start" είναι μια διεθνής οργάνωση, που λειτουργεί αυτή τη στιγμή σε είκοσι μία χώρες. Το πρόγραμμα στην Ελλάδα ξεκίνησε το 2005, πιλοτικά, στο δήμο Θεσσαλονίκης και αυτή τη στιγμή λειτουργεί στη Νέα Ιωνία Βόλου ένα άλλο πρόγραμμα. Και το δικό μας, που είναι το πρώτο των Αθηνών, ξεκίνησε στο 7ο Διαμέρισμα... Απευθύνεται στο γενικό πληθυσμό και έχει σκοπό την προώθηση της ευημερίας των οικογενειών, με τουλάχιστον ένα παιδί προσχολικής ηλικίας... Οι εθελοντές, για εμάς αποτελούν ένα περιουσιακό στοιχείο, που με κεφάλαιο τη γονεϊκή τους εμπειρία, μπαίνουν στο σπίτι -ενώ παρευρίσκονται και οι γονείς, φυσικά- και βοηθούν με υποστήριξη, φιλία και πρακτική βοήθεια τις οικογένειες, να αντιμετωπίσουν θέματα της καθημερινότητάς τους...».

Και πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε Ζαΐμη 56. Το τηλέφωνο είναι 210 - 88 38 512. Τη Δευτέρα 16 Μαΐου, στο Πολυδύναμο Κέντρο του 7ου Διαμερίσματος, Πανόρμου 59, θα γίνει παρουσίαση του προγράμματος και η κοινωνιολόγος, Εύη Χατζηβαρνάβα, θα μιλήσει για την οικογένεια που βρίσκεται αντιμέτωπη με νέες προκλήσεις».

* Στην ίδια εκπομπή και για το ίδιο θέμα, μίλησε και η εθελόντρια στο πρόγραμμα «Home Start», ΣΟΦΙΑ ΚΩΣΤΟΥΛΑ, η οποία τόνισε:

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι είναι ένα πάρα πολύ σπουδαίο κεφάλαιο, το να έχει κανείς τη γονεϊκή εμπειρία. Πολλές γυναίκες που την έχουν ζήσει, θεωρούν ότι αυτό είναι αυτονόητο ή αμελητέο. Στην πραγματικότητα, όμως, δεν συμβαίνει καθόλου έτσι. Οι γονείς, σήμερα, που εργάζονται πάρα πολλές ώρες, που λείπουν πολλές ώρες και που νιώθουν πολύ έντονα την ανάγκη να προσφέρουν στα παιδιά τους το καλύτερο, είναι πολύ σημαντικό γι' αυτούς να νιώθουν, ότι όλα τα θέματα που προκύπτουν στην καθημερινότητα, όσο δύσκολα και ανυπέρβλητα και αν φαίνονται, είναι θέματα που τα έχουν αντιμετωπίσει και πάρα πολλοί άλλοι γονείς. Θέματα κοινά, αντιμετωπίσιμα και επαναλαμβανόμενα... Αυτό το κενό προσπαθεί να καλύψει αυτό το πρόγραμμα της "Home Start". Όταν νιώσει ο γονιός, ότι πραγματικά δεν είναι μοναδικό αυτό που του συμβαίνει και μπορεί να το μοιραστεί με κάποιον -γιατί οι εθελοντές είναι η αιχμή του δόρατος. Πίσω από αυτή, υπάρχει ένας ολόκληρος μηχανισμός, που στηρίζει και τον εθελο
Keywords
Τυχαία Θέματα