Ωνάσειο: 20 χρόνια κοινωνικής προσφοράς

Είκοσι χρόνια λειτουργίας και κοινωνικής προσφοράς, συμπληρώνει αυτές τις ημέρες το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Από την πρώτη καρδιοχειρουργική επέμβαση, που πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου 1993, έως και σήμερα πραγματοποιήθηκαν 34.850 καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις και 130.000 πράξεις επεμβατικής καρδιολογίας

και ηλεκτροφυσιολογίας, έχουν τοποθετηθεί 100 συσκευές μηχανικής υποστήριξης καρδίας ενώ τις 110 φτάνουν οι μεταμοσχεύσεις καρδιάς. Επιπλέον, έχουν νοσηλευθεί 138.150 ασθενείς, ενώ στα εξωτερικά Ιατρεία και διαγνωστικά τμήματα έχουν εξυπηρετηθεί 305.000 ασθενείς.

Το πλούσιο έργο του Ωνασείου θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 19:30 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Το έργο του Νοσοκομείου θα παρουσιάσει ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, καθηγητής κ. Ιωάννης Λεκάκης.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο υπουργός Υγείας και εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Δρ. Αντώνης Παπαδημητρίου, ενώ την εμπειρίατης από το Ωνάσειο θα παρουσιάσει η πρώτη γυναίκα που απέκτησε παιδί μετά από μεταμόσχευση στην Ελλάδα, Ζωή Κωσταρίδη.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μουσικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν οι υπότροφοι του Ιδρύματος Ωνάση, Τάσος Αποστόλου, Μυρσίνη Μαργαρίτη και ο Διονύσης Μαλλούχος.

Στους στόχους αλλά και στο όραμα του Ωνασείου αναφέρθηκε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και την Έλενα Μπρέγιαννη, ο πρόεδρος του κέντρου Ιωάννης Λεκάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Λεκάκη, πολύ σύντομα θα αντικατασταθεί το 1/3 της υλικοτεχνικής υποδομής που περιλαμβάνει αιμοδυναμικά εργαστήρια, αναίμακτα εργαστήρια και θαλάμους με χρήματα από προγράμματα ΕΣΠΑ.

Επιπλέον στο πλαίσιο ενός νέου κανονισμού λειτουργίας, το Ωνάσειο έχει εισάγει το θεσμό του Κ.Ε.Κ, με επιμόρφωση στελεχών σε θέματα νοσοκομειακής διοίκησης και πληροφορικής, τόνισε ο κ. Λεκάκης καταλήγοντας ότι «το χρόνιο όραμα είναι η επέκταση του νοσοκομείου, με περισσότερες κλίνες από τις 130 που διαθέτει σήμερα».

«Το πιο σημαντικό στα 20 χρόνια λειτουργίας του κέντρου είναι το γεγονός ότι αποφύγαμε τη μετάβαση των ασθενών στο εξωτερικό και την εξοικονόμηση 640 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία του 2010», τόνισε ο κ. Λεκάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο κ. Λεκάκης αναφέρθηκε και στην παιδοκαρδιοχειρουργική κλινική του Ωνασείου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, «πέρα από τα άπορα και ανασφάλιστα παιδιά που έχουν χειρουργηθεί δωρεάν, ουδέποτε γονιός έδωσε επιπλέον χρήματα από ότι προβλέπει ο ασφαλιστικός του φορέας».

Έλενα Μπρέγιαννη

Keywords
Τυχαία Θέματα