Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση

Ολοκληρώθηκε πριν απο λίγο η συγκέντρωση των συμβασιούχων έργου απο τα Κέντρα διαβίου μάθησης του υπουργείου Παιδείας σε όλη τη χώρα έξω απο τα γραφεία της Διαχειριςτικής Αρχής (Κοραή 10). Οι συμβασιούχοι απέσπασαν την δέσμευση του Γενικού Γραμματέα Διαχειριστικής Αρχής Γιώργου Ιωαννίδη ότι συμφωνεί απολύτως με την παράταση των συμβάσεων τους εφόσον του αποσταλεί εγγράφως σχετικό αίτημα από το υπουργείο Παιδείας

και συγκεκριμένα απο το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης.

Προς αυτή την κατεύθυνση, οι εργαζόμενοι κατευθύνονται αυτή την ωρα προς το υπουργείο Παιδείας όπου θα συναντηθούν με τον γενικό γραμματέα Δια Βίου Μάθησης κ. Γεράσιμο Σπαθής για το θέμα της παράτασης των συμβάσεων τους μέχρι το τέλος του έτους.

Υπενθυμιζεται οτι η σύμβαση τους λήγει σε 15 ημέρες. Οι συμβασιούχοι ανέρχονται περίπου σε 400 στελέχη σε όλη την χώρα και απασχολούνται στην οργάνωση και υλοποίηση προγραμμάτων δια βίου μάθησης σε ενήλικες.

Κυρίαρχο αίτημά τους είναι η παράταση των συμβάσεων τους που λήγουν στο τέλος του μήνα μέχρι το τέλος του έτους, και κατόπιν ένταξη του έργου στο νέο ΕΣΠΑ. Παράλληλα ζητούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους καθως είναι απλήρωτοι για έξι μήνες.

Ρρπορτάζ: Κώστας Κορέλλης

Keywords
Τυχαία Θέματα