Οικονομική έκθεση της Βουλγαρίας

Η φτώχεια, η ανισότητα, όπως και οι διαφορές μεταξύ των περιφερειών στη χώρα, θα συνεχίσουν να εντείνονται στη Βουλγαρία, ενώ τα τελευταία 10 χρόνια οι ανισότητες ανάμεσα στις περιφέρειες αυξήθηκαν κατά 44%, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών για την κατάσταση της οικονομίας.

Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα “Τρουντ”, στην έκθεση σημειώνεται ότι στη Βουλγαρία υπάρχει σχετικά υψηλό επίπεδο φτώχειας, με το 20-22% περίπου του πληθυσμού να ζει σε κίνδυνο φτώχειας, ενώ ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 16-17%.

Το
41- 44% των Βουλγάρων από το 2008 έως σήμερα αναφέρουν στερήσεις στη ζωή τους.

Εάν οι προβλέψεις για οικονομική άνοδο δικαιωθούν, το τρέχον έτος ή το επόμενο θα υπάρξει στροφή στην αγορά εργασίας και η απασχόληση θα αρχίσει να αυξάνει.

Το 2015, η τάση αυτή θα αυξηθεί και αν η οικονομική άνοδος διατηρηθεί συνολικά για τα τρία έτη μέχρι και το 2016 στη χώρα θα δημιουργηθούν 100.000 νέες θέσεις εργασίας, όπως δήλωσε ο οικονομολόγος Λιουμπομίρ Ντιμιτρόβ του Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών.

Σημειώνεται ότι λόγω της κρίσης στη χώρα χάθηκαν 450.000 θέσεις εργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα