ΟΗΕ: Συνεχίζεται ο «εμφύλιος» στη Συρία

Εμφύλιο πόλεμο χαρακτήρισε τις συγκρούσεις στη Συρία αξιωματούχος του ΟΗΕ, χαρακτηρισμό που απέρριψαν και οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές, ενώ οι νέες συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα στη χώρα.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς στη Μπόσρα ελ-σαμ στο νότο, σύμφωνα με ακτιβιστές. Ακτιβιστές έκαναν χθες λόγο για τουλάχιστον 60 νεκρούς ανά τη χώρα.

Χθες, ο επικεφαλής των ειρηνευτικών αποστολών του ΟΗΕ

Ερβέ Λαντσού, ερωτηθείς αν οι συγκρούσεις στη Συρία μπορούν να χαρακτηριστούν εμφύλιος πόλεμος, απάντησε «Ναι, νομίζω ότι μπορούμε να το πούμε». «Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό που συμβαίνει είναι ότι η κυβέρνηση της Συρίας έχει χάσει προς όφελος της αντιπολίτευσης κάποια μεγάλα τμήματα εδάφους σε διάφορες πόλεις και προσπαθεί να ανακτήσει τον έλεγχο αυτών των περιοχών», διευκρίνισε ο ίδιος.

Επρόκειτο για την πρώτη φορά που υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΟΗΕ χαρακτήρισε εμφύλιο πόλεμο τις συγκρούσεις στη Συρία.

Απαντώντας στα σχόλια, η κυβέρνηση επανέλαβε ότι μάχεται εναντίον τρομοκρατών που έχουν στήριξη από το εξωτερικό, ενώ ομάδες της αντιπολίτευσης είπαν ότι δεν πρόκειται για εμφύλιο, αλλά για ειρηνικό ξεσηκωμό.

Την ίδια ώρα, η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον είπε χθες ότι η Ουάσινγκτον ανησυχεί ότι η Ρωσία μπορεί να προμηθεύει με μαχητικά ελικόπτερα τη συριακή κυβέρνηση, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό της Μόσχας ότι οι μεταφορές εξοπλισμών στη Συρία δεν έχουν σχέση με τις συγκρούσεις στη χώρα.

ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα