Οι Pussy Riot θα αργήσουν να ελευθερωθούν

Οι τρεις τραγουδίστριες του ρωσικού πανκ συγκροτήματος Pussy Riot, που έχουν καταδικαστεί σε δύο χρόνια φυλάκιση επειδή τραγούδησαν μια «πανκ προσευχή» κατά του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν σε ναό της Μόσχας, δεν ελπίζουν ότι θα αφεθούν ελεύθερες μετά την εκδίκαση της έφεσής τους.

Αυτά, σύμφωνα με μια συνέντευξή τους που δημοσιεύθηκε σήμερα στην πολωνική εφημερίδα Super Express.

«Κανείς δεν θα μας λυπηθεί. Η κυβέρνηση ίσως να μειώσει τις ποινές

μας κατά μερικούς μήνες, αλλά θα παραμείνουμε στη φυλακή», δήλωσε στη Super Express η Εκατερίνα Σαμούτσεβιτς, 30 ετών, σύμφωνα με την εφημερίδα η οποία επισημαίνει ότι έστειλε τις ερωτήσεις στη φυλακή όπου βρίσκονται οι τρεις γυναίκες και στη συνέχεια έλαβε γραπτώς τις απαντήσεις τους.

«Δεν πιστεύω ότι θα μας αφήσουν ελεύθερες, αλλά πάντα μπορεί να γίνει ένα θαύμα», σημείωσε από την πλευρά της η Μαρία Αλεχίνα, 24 ετών.

Στο μεταξύ στη Μόσχα, η εκδίκαση της έφεσης των μελών του συγκροτήματος Pussy Riot αναβλήθηκε για τις 10 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε το δικαστήριο, καθώς η μία από τις κατηγορούμενες δήλωσε ότι διέκοψε τη συνεργασία της με τον συνήγορό της, λόγω διαφωνιών και βρίσκεται χωρίς υπεράσπιση.

Πάντως οι τρεις γυναίκες επισημαίνουν ότι τους φέρονται καλά στη φυλακή.

«Μας φέρονται καλά και δεν τολμούν να μας παρενοχλήσουν», δήλωσε η Σαμούτσεβιτς, σύμφωνα με την οποία «η καταδίκη (μας) δεν ήταν παρά ένα μέρος της εκστρατείας κατά όλων των ρώσων πολιτών που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση».

«Μόνο μια κοινωνία μορφωμένη, ανεξάρτητη από τις μυστικές υπηρεσίες και τις εταιρείες θα μπορέσει να ανατρέψει το καθεστώς του Πούτιν. Μια τέτοια κοινωνία δεν έχει σχηματιστεί ακόμη, αλλά εμείς ανήκουμε ήδη σε αυτήν», υπογράμμισε η ίδια.

Εξάλλου η Σαμούτσεβιτς δήλωσε ότι η ορθόδοξη εκκλησία παραμένει «ένα πειθήνιο όργανο στα χέρια του Πούτιν και του καθεστώτος του» και ότι η κυβέρνηση ήταν αυτή που αποφάσισε την καταδίκη τους.

Η Ναντέζντα Τολοκονίκοβα, 22 ετών, η Εκατερίνα Σαμουτσέβιτς, 30 ετών, και η Μαρία Αλεχίνα, 24 ετών, καταδικάσθηκαν στις 17 Αυγούστου σε φυλάκιση δύο ετών για «χουλιγκανισμό» και «αναμόχλευση θρησκευτικών παθών» όταν τραγούδησαν πανκ προσευχή κατά του Πούτιν στον καθεδρικό ναό της Μόσχας τον περασμένο Φεβρουάριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα