«Όχι» στην τροπολογία ΚΚΕ για ΕΡΤ

Υψηλοίτόνοι επικράτησαν νωρίτερα στη βουλή,λόγω της άρνησης του υπουργού Υγείαςνα δεχθεί να τεθεί προς ψήφιση στονομοσχέδιο για το Ερρίκος Ντυνάν, ητροπολογία του ΚΚΕ για την κατάργησητης πράξης νομοθετικού περιεχομένουπου προβλέπει το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Ουπουργός γνωστοποίησε πως δεν πρόκειταινα δεχθεί καμιά τροπολογία που έχεικατατεθεί από συναδέλφους βουλευτέςεπικαλούμενος το άρθρο 73 παρ. 3 τουσυντάγματος που προβλέπει ότι καμιάτροπολογία

δεν γίνεται δεκτή, εφόσονσυνεπάγεται δαπάνες σε βάρος του δημοσίουκαι δεν συνοδεύεται από έκθεση τουΓενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Mιλώνταςστην Ελευσίνα, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατήγγειλετην κυβέρνηση ότι με διαδικαστικάτερτίπια αρνήθηκε τη συζήτηση καιυπογράμμισε ότι «θα επανέλθουμε, χωρίςφυσικά να έχουμε αυταπάτες».

Εκμέρους της ΔΗΜΑΡ, ο Βασίλης Οικονόμουείπε ότι πρέπει να σταματήσει η σπέκουλασε βάρος του κόμματος του, το οποίο απότη πρώτη στιγμή πήρε καθαρή θέση ότιπρέπει εδώ και τώρα να ανοίξει η ΕΡΤ,ενώ η Εύη Χριστοφιλοπούλου του ΠΑΣΟΚυποστήριξε πως το επικοινωνιακό παιχνίδιέχει και τα όρια του.

Πάντωςοι βουλευτές του ΚΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαναπό τη συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας,ενώ την αποχώρηση των ΑνεξαρτήτωνΕλλήνων προανήγγειλε ο πρόεδρος τουςΠάνος Καμμένος.

"Στεκόμαστεστο τυπικό και όχι στην ουσία", σχολίασεο Βασίλης Καπερναρος των ΑνεξάρτητωνΕλλήνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα