Ο Τύπος της Τρίτης

Οι κινητοποιήσεις για τις μειώσεις των μισθών στο Δημόσιο, η «διάψευση» για νέα μέτρα, η προτροπή Σόρος για αναδιάρθρωση του χρέους και η αύξηση των επιτοκίων κυριαρχούν, μεταξύ άλλων, στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων την Τρίτη.

   
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πόλη ερειπίων η Αθήνα!...".

Η εφημερίδα γράφει ότι "πόλεις-φαντάσματα, βγαλμένες λες από τις ταινίες φαρ - ουέστ, θυμίζουν πολλές γειτονιές της Αθήνας
όπως το Μεταξουργείο, ο Κολωνός κ.α., με τα εκατοντάδες εγκαταλελειμμένα σπίτια που έχουν αφεθεί στη φθορά του χρόνου".

  
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Μας βγάζουν το σωληνάκι επιταχύνοντας τη χρεωκοπία".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "οι αγορές, αλλά και τα κορυφαία κλιμάκια της Ευρωπαϊκής Ενωσης προεξοφλούν πλέον την χρεωκοπία της Ελλάδας, ενώ δεν αποκλείουν ακόμα και το ενδεχόμενο να προχωρήσει η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους μέσα στο δίμηνο Απριλίου - Μαΐου".

  
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Δημόσιο. Θύελλα εν όψει".

Η εφημερίδα γράφει ότι "οι νέες περικοπές που ετοιμάζεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση, ξεσηκώνουν τους δημοσίους υπαλλήλους. Η διάψευση, για άλλη μια φορά, των υποσχέσεων ότι «δεν θα θιγούν άλλο μισθοί και συντάξεις» τους οδηγεί σε απόγνωση και προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις".

  
ΕΘΝΟΣ: "Νέο ωράριο σε 8 υπηρεσίες του Δημοσίου".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στην καθιέρωση του απογευματινού ωραρίου σε οκτώ υπηρεσίες αιχμής του Δημοσίου προχωρεί η κυβέρνηση. Το νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο αμέσως μετά το Πάσχα και το μέτρο θα ισχύσει από τον Οκτώβριο".

  
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Θέλουν να φάνε και... της Παναγιάς τα μάτια!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "εν αναμονή των θέσεων του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου που έχει και την «υψηλή προστασία» του Αγίου Ορους! Διάβημα στην Ελληνική Κυβέρνηση ετοιμάζει ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας και Φίλος της Μοναστικής Πολιτείας Πουτιν".

  
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "«Στο εξωτερικό εδραιώνεται η πεποίθηση ότι η Ελλάδα οδεύει προς τη χρεοκοπία».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«ο πρωθυπουργός να πει την αλήθεια στον λαό και να ανακαλύψει την ανάπτυξη ως μόνη λύση για την ανάκαμψη» τονίζει ο Γιάννος Παπαντωνίου. Την ίδια ώρα στο Μαξίμου τρέμουν τη χρεοκοπία και τις κόκκινες κάρτες που έχει στο χέρι η τρόικα. Βαρύ κλίμα στις τάξεις των «πράσινων» βουλευτών και συνδικαλιστών που είναι έτοιμοι να πυροβολήσουν την κυβέρνηση".

  
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "3 μηνύματα από τον Σόρος".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "την άποψη ότι η Ελλάδα θα σωθεί στο τέλος, αλλά όλη η διαδικασία θα είναι μακρά και επίπονη, εξέφρασε ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος, μιλώντας με τον Γ. Παπανδρέου και σε κλειστή συνάντηση με Ελληνες επιχειρηματίες στην Αθήνα".

  
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Βόμβα Σόρος για αναδιάρθρωση χρέους".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο άνθρωπος που «γονάτισε» τη στερλίνα θεωρεί αναπόφευκτο το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων αν δεν υπάρξουν άμεσα σκληρά διαρθρωτικά μ
Keywords
Τυχαία Θέματα