Ο Τύπος της Τρίτης

Οι διαβουλεύσεις για τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ και η σκληρή γραμμή της τρόικας και το επίδομα θέρμανσης είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Το πακέτο μέτρων, η σύνταξη στα 67 και η μείωση αποζημιώσεων»

Η εφημερίδα γράφει ότι «αύξηση όλων των ενδιάμεσων ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 1+1 έτος το 2013 και το 2014, φέρνει το σχέδιο για σύνταξη στα 67 στο οποίο καταλήγει η κυβέρνηση λίγα 24ωρα

πριν κλείσει οριστικά το πακέτο μέτρων ύψους 11,66δισ. ευρώ, με την τρόικα».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Μακάβρια έμπνευση για το εφάπαξ»

Η εφημερίδα γράφει ότι «"κλείδωσαν" οι περικοπές στο εφάπαξ και η επιβολή εισφοράς σε όσους βγήκαν στη σύνταξη από το 1995 και μετά. Πρόκειται για ένα βάρβαρο αναδρομικό μέτρο, καθώς επιβάλλεται εισφορά στις συντάξεις (1%-3% τον μήνα) σε όσους δίκαια έχουν πάρει εφάπαξ έως και πριν από 17 ολόκληρα χρόνια».

ΕΘΝΟΣ: «Στα χέρια των αρχηγών το καυτό πακέτο»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «οι αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση θα έχουν τον τελευταίο λόγο για τα μέτρα. Η τρόικα επιμένει σε περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Τι λένε στις σατανιστικές τελετές!»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «στο σημερινό φύλλο παρουσιάζουμε σε αποκλειστικότητα ολόκληρο το τελετουργικό, καθώς και αποσπάσματα της επίκλησης που κάνουν, των σατανιστών που υπονοήσαμε σε προηγούμενα άρθρα μας».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Οι προσλήψεις στο Δημόσιο έως το τέλος του 2012»

Η εφημερίδα σημειώνει «500 μόνιμοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι. 200 μόνιμοι διασώστες στο ΕΚΑΒ. 1.500 εποχικοί σε παιδικούς σταθμούς. 800 συμβασιούχοι στη ΔΕΗ. 700 θέσεις διδακτικού προσωπικού στις σχολές ΕΛ.ΑΣ. 200 ωρομίσθιοι σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία. 500 θέσεις σε υπηρεσίες δήμων».

ΕΣΤΙΑ: «Προετοιμάζουν πεζοδρόμιο»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «η νομίμως εκλεγμένη Κυβέρνησις που έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από 179 βουλευτές, πρέπει κάποτε να θέση τον κ. Τσίπρα προ των ευθυνών του: Σέβεται το δημοκρατικό πολίτευμα και την κοινοβουλευτική τάξη; Και αν ναι, τί πράττει ο ίδιος γι αυτό; Καλεί τον λαό να κατέλθη στο πεζοδρόμιο;».

Η ΑΥΓΗ: «Φοροκαταιγίδα μετά τις περικοπές»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «πρόσθετος φόρος 500 ευρώ για 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες από την κατάργηση του αφορολόγητου. Αύξηση φορολογικών συντελεστών για μισθωτούς, επιβαρύνσεις στη φορολογία ακινήτων. Αλλεπάλληλες μειώσεις στη φορολογία των επιχειρήσεων».

Η ΕΛΛΑΔΑ αύριο: «Ξαφνικός θάνατος για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες. Ενοποιούνται ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα»

Η εφημερίδα γράφει ότι «πράξη κάνει την εντολή του ΔΝΤ η κυβέρνηση για ενοποίηση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας. Την είδηση είχε ήδη αποκαλύψει στο πρωτοσέλιδό της η «Ε» από τις 5 Σεπτεμβρίου, με τον τίτλο "Η απόρρητη έκθεση του ΔΝΤ για το Ασφαλιστικό". Αναφερόταν ότι ο εμπειρογνώμονας του
Keywords
Τυχαία Θέματα