Ο Τύπος της Τρίτης

Οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα και η επόμενη δόση του δανείου στη χώρα μας, είναι τα δύο θέματα που απασχολούν τον σημερινό Τύπο.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Η κρίση φέρνει κατάθλιψη!..».

Η εφημερίδα γράφει ότι «σε άσπονδο εχθρό της σωματικής και ψυχικής υγείας εκατομμυρίων Ελλήνων μετατρέπεται μέρα με τη μέρα η οικονομική κρίση μέσα από την οποία διέρχεται η χώρα μας, αφού δύο χρόνια μετά την πυροδότηση της πρωτόγνωρης ιστορικά ύφεσης, το 25% των ανδρών και

το 33% των γυναικών πάσχουν από ήπια έως σοβαρή κατάθλιψη, ενώ χιλιάδες ακόμη χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους εξαιτίας των καρδιαγγειακών ή άλλων συγγενών με αυτά νοσημάτων».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Σοκ υψηλής τάσης!».

Η εφημερίδα γράφει ότι «η πώληση πλειοψηφικού πακέτου του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενεργείας που ελέγχει το δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, η έκδοση μηνιαίων λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος και η αύξηση του πρώην τέλους ΑΠΕ ανά εξάμηνο είναι κάποιες από τις απαιτήσεις της τρόικας από το υπουργείο Περιβάλλοντος αναφορικά με το νέο Μνημόνιο».

ΕΘΝΟΣ: «Αγρια νύχτα με τρόικα και υπουργούς».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «μέχρι τις προχωρημένες νυχτερινές ώρες παρατάθηκαν χθες οι κρίσιμες συσκέψεις υπουργών και επιτελών της τρόικας. Οι τελευταίοι επέμεναν αδιάλλακτα για εκτεταμένες απολύσεις στο Δημόσιο, επαχθείς αλλαγές στα εργασιακά, δραστικές περικοπές στη φαρμακευτική δαπάνη. Το βάρος των αποφάσεων πέφτει στην αποψινή συνάντηση των αρχηγών».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Το ελληνικό δημόσιο αναγνώρισε τα 600 δισ. των ομογενών!».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «γι΄αυτό τον λόγο έκανε την πάπια το υπουργείο Οικονομικών; Νέα στοιχεία στο φως για τους ομογενείς της E.N.D».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Σήμα στήριξης από Βρυξέλλες μάχη στην Αθήνα για τα μέτρα».

Η εφημερίδα γράφει ότι «παρασκηνιακές διεργασίες για επιμήκυνση και νέο «κούρεμα» χρέους. Τον Νοέμβριο μέσω έκτακτου Eurogroup η εκταμίευση της δόσης. Ατεγκτη η Τρόικα στα εργασιακά για κατάργηση τριετιών και ψαλίδι έως 43% στις αποζημιώσεις, επιμένει και για απολύσεις στο Δημόσιο».

ΕΣΤΙΑ: «Διελκυστίνδα με τα εργασιακά».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «το θέμα των μεταρρυθμίσεων στα εργασιακά έχει εξελιχθή σε διελκυστίνδα. Η τρόικα πιέζει για αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς, αλλά η Κυβέρνησις ανθίσταται. Και ενώ οι εκπρόσωποι της τρόικα προσπαθούν να εξηγήσουν ότι οι αλλαγές είναι απαραίτητες για να αρχίσουν να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας στη χώρα μας, οι παρ΄ημίν συνομιλητές τους δεν φαίνεται να το αντιλαμβάνονται».

Η ΑΥΓΗ: «Μισθοί ανεργίας. Με συμφωνία κυβέρνησης - τρόικας».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «νέο άγριο ψαλίδι στις αποδοχές με πάγωμα του κατώτατου μισθού έως το 2015, κατάργηση τριετιών, φθηνές και ελεύθερες απολύσεις. Θέσπιση «μισθού αναφοράς» αντί του κατώτατου μετά το 2015, σε συνάρτηση με το ποσοστό ανεργίας και την ανταγωνιστικότητ
Keywords
Τυχαία Θέματα