Κρίσιμη συνάντηση για τα εργασιακά

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τους εκπροσώπους της τρόικας. Ο Γ. Βρούτσης αναμένεται να παρουσιάσει εναλλακτικές προτάσεις απέναντι στις απαιτήσεις των δανειστών. Αντί για πλήρη κατάργηση των μισθολογικών ωριμάνσεων στον κατώτατο μισθό, θα προτείνει προσαύξηση στις αποδοχές της τάξεως του 5% αντί του 9%. Επίσης θα προτείνει το ανώτατο ποσοστό μείωσης της αποζημίωσης να κυμαίνεται στο 30%, αντί του 50%. Σχετικά με την εξαήμερη εργασία χωρίς την καταβολή υπερωρίας ή την παροχή ρεπό, η ελληνική πλευρά θέτει ως προϋποθέσεις ο συνολικός εβδομαδιαίος
χρόνος εργασίας να μην ξεπερνά τις 40 ώρες και να διατηρηθεί η δυνατότητα επιλογής ή απόρριψης του νέου συστήματος στο πλαίσιο κλαδικών διαπραγματεύσεων.

Για καταστρατήγηση της κείμενη νομοθεσίας γύρω από τον κατώτατο μισθό μίλησε στον Αθήνα 9.84 και τον Τάκη Καμπύλη ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, ενώ επεσήμανε τον κίνδυνο μαζικών απολύσεων λόγω της μείωσης των αποζημιώσεων.

Με φόντο το ανοιχτό μέτωπο των εργασιακών, οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι συναντώνται εκ νέου στις 5μμ.  

Η τελική συμφωνία με την τρόικα για το πακέτο των νέων επώδυνων μέτρων, μετατίθεται για μετά τη Σύνοδο Κορυφής, στις 18-19 Οκτωβρίου. Τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα πάρει σύντομα την κρίσιμη επόμενη δόση που θα απομακρύνει οριστικά τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του συνεδρίου της Χέραλντ Τρίμπιουν. 
Keywords
Τυχαία Θέματα