Ο Τύπος της Τρίτης

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ανοίγουν οι φάκελοι για την πτώση Καραμανλή"

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε νέα τροχιά, με τις εξελίξεις να αναμένονται ραγδαίες, μπαίνει η ανάκριση για την υπόθεση των υποκλοπών και της απόπειρας δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή!".

ΕΘΝΟΣ: "Αγρια σύγκρουση"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε άγρια σύγκρουση μεταξύ Ελλάδας

και εταίρων εξελίχθηκε το χθεσινό Eurogroup, το οποίο έστειλε τελεσίγραφο έως την Παρασκευή στην Αθήνα. Παρά την αντιπαράθεση, όμως, το «παράθυρο» για συνεννόηση δεν έκλεισε".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "«Δακρύζει» ο Χριστός στο σταυρό του μαρτυρίου (μας!)"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μαρτυρίες για «σημάδι των καιρών», από την ημέρα των εκλογών, στην ορεινή Κορινθία!"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "96 ώρες προθεσμία για συμφωνία ή... ατύχημα"

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε ρήξη οδηγούνται οι σχέσεις της κυβέρνησης με όλους τους εταίρους της ευρωζώνης, μετά τη χθεσινή κλιμάκωση της αντιπαράθεσης λόγω της άρνησης της Αθήνας να ζητήσει παράταση του Μνημονίου. Διορία μέχρι την Παρασκευή δίνουν οι εταίροι στην κυβέρνηση, διαφορετικά η ΕΚΤ μπορεί να κλείσει τη «στρόφιγγα» της ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες".

ΕΣΤΙΑ: "Ατυχείς οι χειρισμοί για το «μνημόνιο»"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ανεξαρτήτως του ποιος ευθύνεται για το χθεσινό ναυάγιο στο Eurogroup, οι Ευρωπαίοι τα έχουν χάσει με την στάση της ελληνικής κυβερνήσεως. Διότι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, η Ελλάς έχει κάθε συμφέρον να συμφωνηθεί μία παράτασις του μνημονίου, προκειμένου να συνεχισθεί κανονικά η χρηματοδότησις της χώρας".

Η ΑΥΓΗ: "Τορπίλη Σόιμπλε"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ρόλο υπονομευτή των προσπαθειών για την εξεύρεση κοινά επωφελούς λύσης μεταξύ Ελλάδας και εταίρων στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup διαδραμάτισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Η Ελλάδα που αντιστέκεται"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "υποκύπτοντας στον Σόιμπλε και παρακάμπτοντας το συναινετικό κείμενο Μοσκοβισί, το οποίο η κυβέρνηση ήταν έτοιμη να υπογράψει, το Eurogroup εκβιάζει την Ελλάδα με παράταση του προγράμματος των Σαμαρά-Βενιζέλου. Σθεναρό «όχι» είπε χθες η κυβέρνηση, αφήνοντας όμως ανοιχτό πεδίο για συνέχιση των διαπραγματεύσεων ως την Παρασκευή που ενδέχεται να γίνει νέο Eurogroup. Αισιόδοξος ο Γ. Βαρουφάκης για την εξεύρεση λύσης".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Τελεσίγραφο από το Eurogroup"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε αδιέξοδο και αμέσως μετά σε ρητό τελεσίγραφο από πλευράς των εταίρων, η Ελλάδα να υποβάλει μέχρι την Παρασκευή αίτημα παράτασης του υφιστάμενου προγράμματος, κατέληξε το χθεσινό Eurogroup. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ξεκαθάρισαν ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική πέραν της παράτασης του υφιστάμενου προγράμματος και της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, άφηναν όμως περιθώρια για αλλαγές στους δημοσιονομικούς στόχους στο μέλλον".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Ναυγάγιο στο Eurogroup"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε «αδιέξοδο» οδηγήθηκε και πάλι το χθεσινό Eurogroup, καθώς η κυβερνητική πλευρά απέρριψε το σχέδιο συμφωνίας που υπέβαλλε κατά την κρίσιμη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ως «απαράδεκτο» και «παράλογο» ζητώντας από την κυβέρνηση να καταθέσει αίτημα για την παράταση του υφιστάμενου προγράμματος στήριξης".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Αλλες οι «κόκκινες γραμμές» για το λαό. Να τις επιβάλει με τους αγώνες του"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "χωρίς συμφωνία το χτεσινό Γιούρογκρουπ. Ετοιμη να υπογράψει παράταση της «δανειακής σύμβασης» δηλώνει η κυβέρνηση! Αποδεικνύεται ότι οι «κόκκινες γραμμές» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στη διαπραγμάτευση με την ΕΕ δεν αφορούν τα λαϊκά συμφέροντα".

ΤΑ ΝΕΑ: "Πάει στην παράταση η διαπραγμάτευση"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σοβαρή εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις σημειώθηκε χθες στο Eurogroup, με τους δανειστές να θέτουν τελεσιγραφικά την απαίτηση για αίτημα παράτασης του Μνημονίου. Εντονη ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης - από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης εκτίμησε ότι θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για συμφωνία μέσα στις επόμενες ώρες".

Kontranews: "Τελεσίγραφο πολέμου αλά Μουσολίνι. Στην κόλαση των μνημονίων θέλουν να μας γυρίσουν Μέρκελ, Σόιμπλε και τοκογλύφοι"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "βροντερό «όχι», από τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών στο νέο μνημόνιο των διεθνών τοκογλύφων. Ωμός εκβιασμός, σε έναν ολόκληρο λαό, το τελεσίγραφο που έστειλαν οι Ευρωπαίοι στο χθεσινό Eurogroup των Βρυξελλών".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Δραματικές ώρες"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε τεντωμένο σκοινί κινούνται οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας και πιστωτών με κεντρική επιδίωξη να βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση έστω και στο «και 5'»".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αγωνία μετά το ναυάγιο"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "νέο γύρο παρασκηνιακών επαφών κυβέρνησης και εταίρων πυροδότησε η ρήξη στο χθεσινό Eurogroup, καθώς μετά την απόρριψη από την κυβέρνηση του «τελεσιγράφου» των εταίρων να αποδεχτεί παράταση του μνημονίου αναζητείται διπλωματική λύση, ώστε να αποφευχθεί το οριστικό ναυάγιο".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα