Ο Τύπος της Τρίτης

Τα 16 μέτρα που αυξάνουν τα φορολογικά βάρη το 2014, το νέο «κούρεμα» των επικουρικών συντάξεων και οι εγκύκλιοι του ΥΠΟΙΚ για κατασχέσεις και ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τρίτης.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Βροχή εγκυκλίων"

Η εφημερίδα γράφει "τη δυνατότητα αποπληρωμής όλων των φόρων σε 12 ή ακόμη και σε 24 μηνιαίες δόσεις (όπως γίνεται σήμερα με τα χρέη) με ελάχιστη μηνιαία καταβολή 15 ευρώ δίνει το υπουργείο Οικονομικών επεκτείνοντας τις ρυθμίσεις που ισχύουν ήδη για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο! Με «βροχή» εγκυκλίων

μέσα στις εορταστικές ημέρες, το υπουργείο Οικονομικών ενεργοποίησε ένα νέο καθεστώς για πληρωμή φόρων, για τις κατασχέσεις κ.α."

ΕΘΝΟΣ: "Στο κουρείο και πάλι οι επικουρικές"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «οι συντάξεις μπαίνουν πάλι στην προκρούστεια κλίνη». Έρχεται νέος κύκλος μειώσεων για το σύνολο των υπαγομένων στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης. Ξεκινούν από 10% και φτάνουν μέχρι και το 45%. Πλήττονται κυρίως οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Συμπαρασύρονται όλα τα λεγόμενα ευγενή Ταμεία. Το ψαλίδισμα θα διαρκέσει μία πενταετία. Η κατάρτιση του προγράμματος έχει ολοκληρωθεί. Η υπογραφή του από τον υπουργό Εργασίας είναι ζήτημα ημερών".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "«Προφητεία» Αρχιραβίνου για τον «Μεσσία-Ιησού» και... Ιωάννης Βατάτζης!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ανάστατος ο εβραϊκός κόσμος από το σημείωμα του Γιτζάκ Καντούρι για τον Μεσσία που θα έρθει στον κόσμο μετά το θάνατο του Αριέλ Σαρόν".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "«Είχαμε πιάσει και τον Γιάννο»"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "«ναι, πριν 10 χρόνια είχαμε τεκμηριώσει πλήρως την ανάμειξη για τα TOR-M1 και TPQ-37 του Άκη Τσοχατζόπουλου στις μίζες της εταιρείας Ντρουμίλαν αλλά και του Γιάννη Παπαντωνίου στο πάρτι των προμηθειών στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αλλά δυστυχώς εκεί σταματήσαμε...». Είναι λόγια στην «Ε» του βουλευτή Γιάννη Τραγάκη, τότε προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής για τις μίζες από ρωσικά οπλικά συστήματα".

ΕΣΤΙΑ: "Το λάθος μείγμα με τους φόρους"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "απαντώντας ο υπουργός Οικονομικών σε ερωτηματολόγιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στα πλαίσια αξιολογήσεως του έργου της τρόικα στην Ελλάδα, χαρακτήρισε τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής ως εξαιρετικά φιλόδοξους και το διάστημα στο οποίο επιδιώχθηκε η επίτευξίς τους ως εξαιρετικά μικρό".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "65 λίστες «Λαγκάρντ» χωρίς έλεγχο..."

Σύμφωνα με την εφημερίδα "εξήντα πέντε CD, στα οποία περιλαμβάνονται τα στοιχεία όλων όσοι ενδεχομένως φοροδιέφυγαν ή και ξέπλυναν μαύρο χρήμα σε βάθος δωδεκαετίας, «αραχνιάζουν» στα ντουλάπια του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για ενάμιση χρόνο! Το υλικό-βόμβα, από την επεξεργασία του οποίου θα μπορούσε να εισπράξει το Δημόσιο τεράστια ποσά, ανακάλυψαν... τυχαία πριν από περίπου ένα μήνα οι εισαγγελείς του οικονομικού εγκλήματος".

ΤΑ ΝΕΑ: "5 Μαΐου το νέο ντιλ για το χρέος"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ημερομηνία - ορόσημο για την Ελλάδα εκτιμάται ότι θα είναι η 5η Μαΐου 2014: στην πρώτη συνεδρίαση του Eurogroup μετά την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας για το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας οι υπουργοί Οικονομικών θα αποφασίσουν την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ώστε να καταστεί βιώσιμο".

Kontranews: "18 σελίδες με ονόματα και λογαριασμούς"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "καταιγιστικό χαρακτήρα λαμβάνουν οι αποκαλύψεις για τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Μετά τον Π. Ευσταθίου ο οποίος στην απολογία του κάρφωσε κορυφαία στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και έδειξε ένα κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που είχε άμεση εμπλοκή στο γιγαντιαίο σκάνδαλο των εξοπλιστικών έρχεται και η σειρά του Μ. Ματαντού, η κατάθεση του οποίου αναμένεται να προκαλέσει σεισμικές δονήσεις στον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο".


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Τα 16 μέτρα που αυξάνουν τα φορολογικά βάρη το 2014"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "πρόσθετα βάρη ύψους 1,7 δισ. ευρώ φέρνει η «ανατολή» του νέου έτους σε όλους ανεξαιρέτως τους φορολογουμένους, από τις δεκαέξι ανατροπές που έχουν ήδη θεσπιστεί στη φορολογία εισοδήματος και κεφαλαίου. Η αυτοτελής φορολόγηση των εισοδημάτων από κάθε πηγή, η ενιαία αντιμετώπιση των κερδών από επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά και ο ΕΝΦΙΑ είναι μερικές μόνο από τις αλλαγές που οδηγούν φέτος την «κούρσα» των εσόδων".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα