Ο Τύπος της Τετάρτης

Το Πολυνομοσχέδιο και οι αντιδράσεις που προκαλεί, οι αλλαγές που συζητώνται, η ανεργία, η υποβολή δηλώσεων και η αναμενόμενη επίσκεψη Σόιμπλε κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των φύλλων της Τετάρτης.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Μπλακ άουτ για τις δηλώσεις στην Εφορία"

Η εφημερίδα γράφει ότι "τινάζεται στον αέρα η είσπραξη των εσόδων! Στο στόχαστρο (και του Στουρνάρα) ο απίθανος Θεοχάρης. Μετά τα συνεχή προβλήματα του TAXISnet και το αλαλούμ με τους

τόκους, νέο σοβαρό πρόβλημα προέκυψε για το υπουργείο Οικονομικών".

ΕΘΝΟΣ: "Πτώση βάσεων έως 700 μόρια σε ΑΕΙ-ΤΕΙ"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σημαντική υποχώρηση των βάσεων στην πλειονότητα των τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ δείχνουν τα τελευταία συμπεράσματα από την επεξεργασία των βαθμολογικών επιδόσεων. Η πτώση των βάσεων θα φτάσει σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και τα 700 μόρια".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ελπίδιος: Ερχεται βιβλική καταστροφή"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο διορατικός Γέροντας προειδοποιεί σε πρόσφατη (4 Ιουλίου) ομιλία του. Οι πληγές θα είναι αντίστοιχες μ' εκείνες του Φαραώ της Αιγύπτου!!!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Πυρ ομαδόν στο νόμο- λαιμητόμο"

Η εφημερίδα γράφει ότι "την ώρα που δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωναν στο Σύνταγμα (νέο συλλαλητήριο απόψε στις 7) και σε άλλες πόλεις, το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής ήγειρε ενστάσεις συνταγματικότητας για την κατάργηση του αφορολογήτου, την κινητικότητα και τη διαθεσιμότητα στους ΟΤΑ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κλειδώνει η μείωση του ΦΠΑ εστίασης"

Η εφημερίδα γράφει ότι "θα εφαρμοστεί από την 1η Αυγούστου πιλοτικά για 4 μήνες. Υποχρεωτικοί οι "διπλοί κατάλογοι" στα καταστήματα, που θα αποδεικνύουν και τη μείωση κατά 8,1% στις τιμές των προϊόντων".

ΕΣΤΙΑ: "Εξοντώνεται η μεσαία τάξις"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "πρόσφατα διαπιστώσαμε αυτούσιο το κύριο άρθρο της "Εστίας" της 23ης Ιουνίου 1933, υπό τον τίτλο "Αφού Κατέστρεψαν τους Μικροαστούς"".

Η ΑΥΓΗ: " "Λάστιχο" το 8ωρο και ο κατώτατος μισθός"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ανοικτός είναι ο κίνδυνος νέας μείωσης του κατώτερου μισθού κάτω από τα 586 ευρώ, μετά την αλλαγή της τελευταίας στιγμής από τον Γ. Βρούτση στο πολυνομοσχέδιο, με την οποία αποσυνδέεται η αμοιβή από το οκτάωρο και το πενθήμερο".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Στον αέρα οκτάωρο και ημέρες εργασίας"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι " "σπάει" το 8ωρο και τη μηνιαία εργασία των 25 ημερών ρύθμιση της τελευταίας στιγμής του υπουργείου Εργασίας στο πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Κυβέρνηση εργοδοτών"

Η εφημερίδα γράφει ότι " επταήμερη εργασία την εβδομάδα χωρίς επιπλέον αμοιβή. Λάστιχο το οκτάωρο. Η ΓΣΕΕ "φωτογραφίζει" τον ΣΕΒ ως... εμπνευστή της τροπολογίας. Στους μισθούς πείνας προστίθεται η κατάργηση του πενθημέρου".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Φοροέλεγχος για όλους σε βάθος 20ετίας"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι " επισπεύδονται οι διαδικασίες για να γεμίσουν τα άδεια ταμεία. Αντί να ψάξουν το "πόθεν έσχες" των πολιτικών, απειλούν με "πόθεν έσχες" όλους τους πολίτες. Ψάχνουν απεγνωσμένα για έσοδα. Με μια απλή υπογραφή εφόρου θα ξεσκονίζουν εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ψηφοφορία - ορόσημο απόψε"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι " ψηφοφορία-ορόσημο για την κυβέρνηση χαρακτηρίζεται η σημερινή επί του πολυνομοσχεδίου με τις προαπαιτούμενες δράσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Στον πυρετό του πολυνομοσχεδίου"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τις νομοθετικές βελτιώσεις στις οποίες συμφώνησαν ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος κατά τη συνάντηση που είχαν χθες το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Αντιλαϊκό νομοσχέδιο για την καπιταλιστική κερδοφορία"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σήμερα ψηφίζεται από την Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο-καρμανιόλα με το οποίο κλιμακώνεται η αντιλαϊκή επίθεση με τις διατάξεις που, μεταξύ άλλων, καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας".

ΤΑ ΝΕΑ: "Φορο-δηλώσεις από την παραλία!"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η τρίμηνη καθυστέρηση στην ενεργοποίηση του Taxisnet, η υποχρέωση περίπου 1.500.000 πολιτών να καταθέσουν για πρώτη φορά ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους αλλά και να προμηθευτούν κλειδάριθμο, οδηγούν εκατομμύρια φορολογουμένους να υποβάλλουν φέτος τις δηλώσεις του από την... παραλία".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Απο δήμαρχοι..."αγανακτισμένοι" "

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Συμβιβαστική λύση- Συμφωνία Αντ. Σαμαρά- Ευαγ. Βενιζέλου με το βλέμμα στη Βουλή"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "χαλαρώνει ο έλεγχος των οικονομικών των Δήμων. Στην ΕΛΑΣ μεταφέρεται η πλειονότητα των δημοτικών αστυνομικών. Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή και πρωτοφανείς χαρακτηρισμοί".

ΚΕΡΔΟΣ: "Ο ...κουμπαράς του Σόιμπλε"

Η εφημερίδα γράφει ότι "με μία γλυκιά... "τούρτα" 100 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία ενός επενδυτικού ταμείου ανάπτυξης για μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις καταφτάνει αύριο στην Αθήνα, ο κατά τα άλλα σκληρός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Δώρα και "διπλή ατζέντα" στις βαλίτσες του Σόιμπλε"

Η εφημερίδα τονίζει ότι " το αναπτυξιακό πακέτο για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την επανεκκίνηση της οικονομίας, το χρηματοδοτικό κενό και το νέο μνημόνιο, θα αποτελέσουν τα κεντρικά ζητήματα στο οποία θα εστιαστούν οι συζητήσεις που θα έχει αύριο, στην Αθήνα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με την ελληνική κυβέρνηση".

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
τυπος, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, τα νεα, σόιμπλε, δημοκρατια, στουρναρας, taxisnet, αει, τει, ωρα, ερχεται, αιγυπτος, ελευθεροτυπια, συνταγμα, βουλη, ΟΤΑ, ΦΠΑ, εστια, ιουνίου, αυγη, βραδυνη, εφημεριδα, ΓΣΕΕ, σεβ, ελλαδα, καθημερινη, ψηφοφορία, σαμαρας, βενιζελος, ριζοσπαστησ, κλειδαριθμος, μακεδονια, αγανακτισμενοι, αντ, ελασ, κερδοσ, αθηνα, ναυτεμπορικη, μνημονιο, Αντωνης Σαμαρας, γερμανος, σταση εργασιας, εφημεριδα δημοκρατια, αγανακτισμενοι στο συνταγμα, αγανακτισμενοι πολιτες, www.taxisnet.gr, νεα κυβερνηση, μειωση μισθων, μνημονιο 2, αλλαγη ωρας 2012, μνημονιο 3, σχεδιο αθηνα, νεο μνημονιο, πολυνομοσχεδιο, αντ, αδεια, αυγη, βραδυνη, εργασια, καθημερινη, ναυτεμπορικη, οροσημο, πρωτοσελιδα, σεβ, σημερινη, ωρα, αει, αρθρο, ανεργια, τει, βαλιτσες, βλεμμα, δηλωση, δηλωσεις, ευρω, ελασ, εβδομαδα, ερχεται, εφημεριδα, ομιλια, κυβερνηση, λύση, μαξιμου, μηνες, μειωση, μορια, οκταωρο, υπογραφη, προβληματα, πρωι, ρυθμιση, σόιμπλε, φορα, ψηφοφορία, ηλεκτρονικα, υπουργειο, ιουνίου, πακετο, πληγες, θεοχαρης
Τυχαία Θέματα