Ο Τύπος της Τετάρτης

Η εκτόξευση του ελλείμματος στο 10% από 9,5% που προβλεπόταν για το 2010, η εκτόξευση του χρέους, η υποβάθμιση της χώρας κατά δύο θέσεις από τον οίκο Standard & Poor's, οι συσκέψεις υπό τον πρωθυπουργό, το ξέσπασμα του Αντώνη Σαμαρά, οι απεργιακές κινητοποιήσεις σε Υγεία και Παιδεία, οι συγχωνεύσεις στα ΑΕΙ και οι αλλαγές στο Λύκειο κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων την Τετάρτη.

   
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τι θα ισχύσει για την Α' και Β' Λυκείου".

Η
εφημερίδα γράφει ότι "μείωση των υποχρεωτικών μαθημάτων και αύξηση των μαθημάτων επιλογής προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στο Νέο Λύκειο".

  
ΑΥΡΙΑΝΗ: "700 δισ. ευρώ έφτασε το χρέος και οι πολιτικοί κρύβουν την αλήθεια και κοροϊδεύουν τον κόσμο".
  
Η εφημερίδα τονίζει ότι "ενώ το δημόσιο χρέος της χώρας μαζί με αυτό των ταμείων και τον εσωτερικό δανεισμό έφτασε τα επτακόσια δισεκατομμύρια ευρώ, όπως αποκάλυψε ο Αλέκος Παπαδόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή του Α. Παπαχελά, η κυβέρνηση συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο και να μη λέει την αλήθεια για την οικονομία".

  
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "«Υπασπιστής» του Γιώργου στο κόλπο με τα υποβρύχια".

Η εφημερίδα γράφει ότι "όταν δήλωνε υποκριτικά ότι «θα ματώσουμε» για τις υποθέσεις διαφθοράς, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε δεξί του χέρι στο ΠΑΣΟΚ τον Γιάννη Μίχα, ο οποίος κατηγορείται τώρα κι αυτός για το σκάνδαλο των Ναυπηγείων που «αγγίζει» τα υποβρύχια".

  
ΕΘΝΟΣ: "Λεφτά στοπ σε 405 οργανισμούς Δημοσίου".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με απόφαση του υπουργού Οικονομικών κόβονται οι επιχορηγήσεις σε Οργανισμούς που δεν καταθέτουν ισολογισμούς στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Επίσημα στοιχεία δείχνουν 405 φορείς".

  
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ξυπνήστε!.. μας ραντίζουν για να μας κοιμίζουν".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "προσοχή, μην βιαστείτε να μιλήσετε για «ουρά» από καυσαέρια αεροπλάνων. Λοιπόν: Η «ομίχλη» που συχνά - πυκνά βλέπετε να απλώνεται στον ουρανό πάνω από τα κεφάλια σας είναι χημικές ουρές (στα Αγγλικά Chemical Trails). Πρόκειται για ψεκασμό που, όπως καταγγέλλεται παγκοσμίως και πρώτα από όλα στις ΗΠΑ, στόχο έχει να... ηρεμεί τα πλήθη για να μην αντιδρούν στις εξωφρενικές ενέργειες των εξουσιαστών «μας».

  
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Συσκέψεις-θέατρο του Γ.Α.Π. Ψέματα και ανταρσίες υπουργών".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε νέα δήλωση μετανοίας εξαναγκάστηκε η Μπιρμπίλη για την άρνησή της να δεχθεί τις ιδιωτικοποιήσεις σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και ΔΕΠΑ. «Επανάσταση» για να κονδύλια που θέλει να κόψει ο Παπακωνσταντίνου. Τρέμουν στο Μέγαρο Μαξίμου την επίσκεψη της τρόικας σε λίγες ημέρες και τα νέα μέτρα που θα τους αναγκάσουν να πάρουν".

  
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Πως θα γίνει συγχώνευση ΑΕΙ".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σαρωτικές συγχωνεύσεις Πανεπιστημίων και ΤΕΙ προβλέπει ο νέος χάρτης της ανώτατης εκπαίδευσης που ετοιμάζεται πυρετωδώς αυτ
Keywords
Τυχαία Θέματα