Ο Τύπος της Τετάρτης

Τα τεκταινόμενα στις πολεμικές βιομηχανίες, οι αλλαγές στον τρόπο εκλογής των τοπικών αρχόντων, οι νέες περικοπές συντάξεων και εφάπαξ και η κατάσταση περί την Συρία κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των φύλλων της Τετάρτης.

Τα κύρια θέματα των εφημερίδων σήμερα έχουν ως εξής:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Σφαγή για ΛΑΡΚΟ, ΕΛΒΟ, ΕΑΣ!»

Η εφημερίδα γράφει ότι "με ένα e-mail (τη γνώριμη τακτική της) η τρόικα

«πάγωσε» το Μαξίμου, ζητώντας λουκέτα χωρίς αποζημιώσεις στους εργαζομένους σε ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ! Παράλληλα επιβεβαιώνεται η εμμονή των δανειστών μας να αφήσουν την Ελλάδα γυμνή και απολύτως εξαρτώμενη σε έναν τόσο σημαντικό τομέα, όπως είναι αυτός της αμυντικής βιομηχανίας».

ΕΘΝΟΣ: «Πρόκληση με «καυτό» mail από την τρόικα»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "συναγερμός σήμανε στην κυβέρνηση ύστερα από ένα «καυτό» mail της τρόικας. Οι δανειστές αιφνιδιαστικά ζητούν τον «ξαφνικό θάνατο» της ΕΑΣ, της ΕΛΒΟ και της ΛΑΡΚΟ αλλά και την απόλυση χωρίς αποζημίωση όλων των εργαζομένων σε αυτές τις τρεις εταιρείες».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «COLPO GROSSO στις Δημοτικές!»

Η εφημερίδα γράφει ότι «αυτοδιοίκηση χωρίς πολιτικό στίγμα και κομματικό χρώμα επιδιώκει η ΝΔ με τις αλλαγές που προωθεί στο νόμο για την εκλογή δημάρχων- περιφερειαρχών. Το σύστημα μοιάζει πιο αθώο, αλλά στην πραγματικότητα έχει ένα και μόνο σκοπό: Να μην μπορεί η αντιπολίτευση την επομένη των εκλογών να μετρήσει σαφώς τις δυνάμεις της και να περιορίσει έτσι η κυβέρνηση το μέγεθος μιας μάλλον μεγάλης ήττας της».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Τελική επίθεση στις... 11 Σεπτεμβρίου»

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μεγάλη πιθανότητα οι ΗΠΑ να κηρύξουν τον πόλεμο κατά της Συρίας την ημέρα που συμπληρώνονται 12 χρόνια από τις γνωστές επιθέσεις της Ψευτο- Αλ Κάιντα στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον. Εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων από το Ισραήλ στην ανατολική Μεσόγειο»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ρυθμίζουν σε 12 δόσεις τα φετινά εκκαθαριστικά»

Η εφημερίδα γράφει ότι " εναλλακτική λύση του υπ. Οικονομικών μετά την αδυναμία χιλιάδων πολιτών να πληρώσουν εμπρόθεσμα τους φόρους. Ποιοι φορολογούμενοι μπορούν να κάνουν χρήση των ευνοϊκών διατάξεων για τμηματική καταβολή των φόρων».

ΕΣΤΙΑ: Καταστρέφεται η ελληνική βιομηχανία»

Η εφημερίδα τονίζει ότι " η ελληνική βιομηχανία, εν μέσω κρίσεως δέχεται βαρύτατα πλήγματα που καθιστούν την επιβίωσή της προβληματική. Εκτός από τους υψηλούς φόρους, το εργασιακό καθεστώς, τις διαρκείς κρατικές παρεμβάσεις, την παράλογη γραφειοκρατία και το αντι επιχειρηματικό περιβάλλον, ιδιαίτερο πλήγμα δέχεται η βιομηχανία λόγω του υπέρμετρου κόστους ενεργείας».

Η ΑΥΓΗ: "Σκοτώνουν την αμυντική βιομηχανία»

Σύμφωνα με την εφημερίδα " «ξαφνικό θάνατο» σε ΕΒΟ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ μεθοδεύει η κυβέρνηση για να εξασφαλίσει τις 2.000 απολύσεις που έχει υποσχεθεί στην τρόικα για το β' εξάμηνο του έτους. Διαψεύδει η Κομισιόν τις κυβερνητικές διαρροές περί φαξ της τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών για να κλείσουν οι τρεις επιχειρήσεις χωρίς να αποζημιωθούν οι εργαζόμενοι».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Στα χνάρια της ΕΡΤ ΕΛΒΟ, ΕΑΣ, ΛΑΡΚΟ»

Η εφημερίδα γράφει ότι " με οδυνηρό τρόπο -όπως όλα δείχνουν- γράφεται ο επίλογος των ήδη συρρικνωμένων αμυντικών βιομηχανιών της χώρας. Η τρόικα διαμήνυσε την κυβέρνηση ότι δεν αποδέχεται την εκκαθάριση των επιχειρήσεων εν λειτουργία και υποδεικνύει μία παραλλαγή της συνταγής του «μαύρου» στην ΕΡΤ».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Εμπλοκή με την τρόικα για τα ΕΑΣ»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σοβαρή εμπλοκή στις σχέσεις κυβέρνησης- τρόικας, πριν ακόμη από την επερχόμενη έλευση των εκπροσώπων των δανειστών, δημιουργεί η απόρριψη του σχεδίου της Αθήνας για την αναδιάρθρωση εν λειτουργία των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ».

Ο ΛΟΓΟΣ: "ΕΑΣ, ΕΑΒ ΚΑΙ ΛΑΡΚΟ- Ξαφνικός θάνατος- Ανυποχώρητη η Τρόικα στην πρόταση της κυβέρνησης»

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τον «ξαφνικό θάνατο» της ΛΑΡΚΟ, της ΕΛΒΟ, της ΕΑΣ και της ΕΑΒ απαιτεί η Τρόικα, η οποία μέσω e-mail ζητά να μπει «λουκέτο» στην βιομηχανία οχημάτων και να απολυθούν οι εργαζόμενοι στο σύνολο τους χωρίς αποζημίωση».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ερχεται νέα επέλαση σε συντάξεις και εφάπαξ»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ΚΚΕ: Το νέο σύστημα ρύθμισης οφειλών στοχεύει σε ένα ενιαίο σύστημα παροχών και συντάξεων προς τα κάτω. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, τα συνδικάτα να απαιτήσουν την πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών Υγείας, τη χρηματοδότηση των Ταμείων από κράτος και εργοδότες, την άμεση αποκατάσταση όλων των περικοπών και την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων».

ΤΑ ΝΕΑ: "Στα όλα οι δικηγόροι»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αιτία πολέμου αποτελεί για τους δικηγόρους ο νέος Κώδικας, που καταργεί την υποχρεωτική παράστασή τους στα συμβόλαια καθώς και την ελάχιστη αμοιβή για τους έμμισθους συναδέλφους τους. Σήμερα συνεδριάζει εκτάκτως η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Δεν τα βρίσκουν για τις Κυριακές»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ανοδική αντίδραση- Ευφορία προκαλεί το έντονο ενδιαφέρον των ξέων επενδυτών»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος τράπεζες και blue chips. Κλειδί για την πορεία των μετοχών το αυριανό κρίσιμο Roadshow στο Λονδίνο με τη συμμετοχή των 200 διεθνών funds».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ζητείται άμεσο «λουκέτο» στις αμυντικές βιομηχανίες»

Η εφημερίδα τονίζει ότι "καινούργια δεδομένα προκύπτουν από την αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας και τη ΛΑΡΚΟ, μετά την απόρριψη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του σχεδίου της κυβέρνησης που προέβλεπε την εκκαθάριση εν λειτουργία των εταιρειών».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
τυπος, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, τα νεα, δημοκρατια, λαρκο, ελβο, τροικα, εασ, ελλαδα, γυμνες, mail, ελευθεροτυπια, νεα δημοκρατια, ωρα, ηπα, νέα, λύση, εστια, αυγη, εβο, φαξ, εφημεριδα, ΕΡΤ, καθημερινη, αθηνα, αναδιαρθρωση, εαβ, ριζοσπαστησ, ερχεται, ΚΚΕ, μακεδονια, τραπεζες, blue, συμμετοχή, funds, ναυτεμπορικη, ζητείται, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εφημεριδα δημοκρατια, αλλαγη ωρας, εκκαθαριση φορολογικης δηλωσης 2011, τραπεζα της ανατολης, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, εκλογες ηπα, αλλαγη ωρας 2013, αυγη, εαβ, εασ, ηπα, θανατος, ισραηλ, καθημερινη, λαρκο, λονδινο, ναυτεμπορικη, πρωτοσελιδα, υπουργειο οικονομικων, ωρα, mail, αδυναμια, αθωο, αποζημιωση, ελβο, εβο, εγγυηση, εκκαθαριση, εμμονη, ευφορια, εφαπαξ, εφημεριδα, ζητα, κυβερνηση, κυρια, λειτουργια, λύση, μαξιμου, νεα υορκη, ουασιγκτον, οχηματων, περιβαλλον, συμμετοχή, συρια, στιγμα, φαξ, χρωμα, blue, ιδιαιτερο, υπουργειο, μοιαζει, θεματα, υγειας
Τυχαία Θέματα