Ο Τύπος της Παρασκευής

Το μέτρο της εφεδρείας και οι ενδεχόμενες απολύσεις στο Δημόσιο, η «ασφυξία» στην αγορά λόγω έλλειψης ρευστότητας και τα σενάρια ανασχηματισμού της κυβέρνησης κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων την Παρασκευή.
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Το Μνημόνιο απέτυχε και κατέστρεψε τη χώρα".

Η εφημερίδα
τονίζει ότι "αποτύχατε, το Μνημόνιο κατέστρεψε τη χώρα, η εφαρμογή της συνταγής σας είναι αδύνατο να συνεχιστεί, αλλάξτε - επιτέλους - κατεύθυνση, ήταν το ξεκάθαρο και σε αποφασιστικό όσο ποτέ τόνο μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά στους εκπροσώπους της Τρόικας, τους οποίους συνάντησε χθες".

   
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Που πας ρε Παπαδήμο!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "καταρρέει στις δημοσκοπήσεις ο διορισμένος πρωθυπουργός: το 60% ζητάει εκλογές άμεσα".

   
ΕΘΝΟΣ: "Ενώ ο κόσμος καίγεται... εφεδρικά μαχαιρώματα στο Υπουργικό".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εκρηκτικές διαστάσεις προσλαμβάνουν τα κοινωνικά προβλήματα. Προβεβλημένα μέλη της κυβέρνησης μαχαιρώνονται. Θρυαλλίδα αποτελεί η εφεδρεία των δημοσίων υπαλλήλων".

   
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο... «Διαβολικός» Νταβέλης και το 666!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ένα τεράστιο πραγματικά και πολύ λίγο εξερευνημένο ζήτημα που σχετίζεται με την Αττική του 19ου αιώνα είναι κι αυτό του περίφημου λήσταρχου Νταβέλη".

   
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Εφεδρεία και για πενηντάρηδες".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "άνοιξε ο δρόμος για απολύσεις με... Task Force στο Δημόσιο, ενώ αναμένεται εφεδρεία νούμερο δύο για τους πενηντάρηδες το 2012, μετά την πλήρη αποτυχία του στόχου για 30.000 αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του χρόνου. Βέβαιη πρέπει να θεωρείται η απομάκρυνση ενός στους δύο υπαλλήλους που υπηρετούν στο Δημόσιο και ιδιαίτερα στο στενό πυρήνα του κράτους".

   
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "9 στους 10 Ελληνες στο χείλος της χρεοκοπίας".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η κοινωνική διάσταση της οικονομικής κρίσης, όπως αποτυπώνεται στην εξαμηνιαία έρευνα «Τάσεις» της εταιρείας MRB, πραγματικά σοκάρει: το 87% δηλώνει ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις υποχρεώσεις του, σχεδόν οκτώ στους δέκα πολίτες βλέπουν γενικευμένη κοινωνική έκρηξη τους επόμενους μήνες και το 65,4% -παρά τις αιματηρές θυσίες που έχει υποστεί- εκτιμά ότι η χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη".

   
ΕΣΤΙΑ: "Πληρώνουμε τον σοσιαλισμό".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στη χώρα μας υπάρχει μία μεγάλη ιδεολογική σύγχυσις. Οι περισσότεροι πολίτες θεωρούν ότι για την σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ευθύνεται ο διεθνής καπιταλισμός και η φιλελεύθερη οικονομική πολιτική που υποτίθεται ότι εφαρμόσθηκε στην χώρα μας. Ακόμη λιγώτεροι έχουν αντιληφθή ότι ο μέγας υπαίτιος για τα δεινά που πληρώνουμε τώρα είναι ο σοσιαλισμός".

   
Η ΑΥΓΗ: "Βόμβα ανεργίας".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τα στοιχεία για την απασχόληση που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ για το 3ο τρίμηνο του 2011 αποκαλύπτουν την κοινωνική τραγωδία, καθώς η χώρα έχει 878.266 επίσημ
Keywords
Τυχαία Θέματα