Σε εφέτη ειδικό ανακριτή οι στημένοι αγώνες

Σε Εφέτη Ειδικό Ανακριτή ανατίθεται πλέον η υπόθεση των "στημένων αγώνων" του ποδοσφαίρου, μετά από απόφαση που έλαβε χθες η Ολομέλεια Εφετών.

Το Σώμα συνεδρίασε, μετά από σχετικό αίτημα της Εισαγγελίας Εφετών και αποφάσισε την ανάθεση της υπόθεσης, λόγω της σοβαρότητάς της, στον Εφέτη Ειδικό Ανακριτή Γιώργο Καλόφωνο. Επίκουρος εφέτης ανακριτής ορίστηκε ο Γιώργος Αυγέρης και εποπτεύων εισαγγελέας ο Χρήστος Μπαρδάκης.

Υπέρ της διαβίβασης της σχετικής δικογραφίας στο Εφετείο, τάχθηκαν 75 Εφέτες ενώ αντίθετα 28 συνάδελφοί τους ψήφισαν υπέρ του να παραμείνει η δικογραφία των στημένων
αγώνων και του παράνομου στοιχηματισμού στην Ευελπίδων και στα χέρια του 9ου Τακτικού Ανακριτή Γιώργου Κασίμη.

Ο κ. Κασίμης δέχτηκε πρόσφατα κριτική για την υπόθεση του ποινικού χειρισμού του πρώην ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ Καβάλας, εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση των "στημένων", Μάκη Ψωμιάδη. Ο ανακριτής, μετά την απολογία του Μ. Ψωμιάδη, που ήδη ήταν καταζητούμενος επί τρεις μήνες, έκρινε πως θα έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος με εγγυοδοσία 600.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Η άποψη της εισαγγελέως ήταν υπέρ της προφυλάκισης και έτσι το θέμα κρίθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που τάχθηκε υπέρ της προφυλάκισής του. Στο μεταξύ όμως ο Μ.Ψωμιάδης είχε σπεύσει να εξαφανιστεί και πάλι με αποτέλεσμα να προκληθούν σχόλια σε βάρος του όλου χειρισμού από τον κ. Κασσίμη.
Keywords
Τυχαία Θέματα