Ο Τύπος της Παρασκευής

Οι δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία, οι φορολογικές αλλαγές, η αίτηση για άρση της ασυλίας μιάς σειράς βουλευτών της Χρυσής Αυγής και τα αγροτικά κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των φύλλων της Παρασκευής.

Τα κύρια θέματα των εφημερίδων σήμερα έχουν ως εξής:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Φοροπαγίδα στους τόκους".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τριπλή φορολογική επιβάρυνση περιμένει τους φορολογουμένους με μοναδικά εισοδήματα τους τόκους από τραπεζικές καταθέσεις".

ΕΘΝΟΣ: "Βαρβαρότητα

χωρίς τέλος".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο ουκρανικός εμφύλιος πόλεμος πλέον δεν χωράει σε εισαγωγικά. Αντιθέτως, γεννά σκηνές φρίκης και πρωτοφανούς βαρβαρότητας που μοιάζουν βγαλμένες από τις ισοπεδωμένες από τους βομβαρδισμούς πόλεις του... Β' Παγκοσμίου Πολέμου".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Γιάννης Φουράκης: «Οι προδότες θα κρεμαστούν στο Σύνταγμα»".

Η εφημερίδα σημειώνει "Το σαφές (προ)μήνυμα: «Θα σαλπίσει η φόρμιγγα του Ορφέα»".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Δήλωση Ε9 για αυθαίρετα, ημιυπαίθριους και αγροτικά κτίσματα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "αντιμέτωποι με ένα νέο γύρο ταλαιπωρίας αλλά και με τον κίνδυνο να πληρώσουν άδικα υπέρογκα ποσά Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων θα βρεθούν σύντομα πάνω από 1,5 εκατομμύριο φορολογούμενοι οι οποίοι θα υποχρεωθούν φέτος να υποβάλουν ηλεκτρονικά το έντυπο Ε9 για την ακίνητη περιουσία τους".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Μπουρλότο για τους μεγαλοεργολάβους".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "έκθεση-καταπέλτης της επιτροπής αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διαπιστώνει περιβαλλοντικά εγκλήματα στη χωροθέτηση του ΧΥΤΑ Γραμματικού και ζητά τη διακοπή της χρηματοδότησης του έργου και των νέων εγκαταστάσεων στην περιοχή, βάζοντας σε δοκιμασία το συνολικό σχεδιασμό διαχείρισης των σκουπιδιών της Αττικής, ύψους άνω του μισού δισ. ευρώ, που προωθείται με τέσσερις συμβάσεις παραχώρησης (Κερατέα, Λιόσια, Φυλή, Γραμματικό) σε μεγάλους εργολαβικούς ομίλους".

ΕΣΤΙΑ: "Τεράστια επιτυχία το διπλό πλεόνασμα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η ελπίδα λοιπόν υπάρχει. Το διπλό πλεόνασμα γεννά προοπτικές για το μέλλον. Ομως όλη η προσπάθεια την οποία έχει καταβάλει η Κυβέρνησις Σαμαρά, κινδυνεύει από τυχόν πολιτική ανατροπή, που θα γυρίση τα πάντα πίσω και θα φέρη την καταστροφή".

Η ΑΥΓΗ: "Οι δρόμοι της πείνας...".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "άνθρωποι ως επί το πλείστον μεγάλης ηλικίας, συνταξιούχοι στο όριο της εξαθλίωσης, άστεγοι και άνεργοι στριμώχθηκαν από νωρίς το πρωί χθες στην ουρά που σχηματίστηκε στη Βαρβάκειο Αγορά όπου οι κρεοπώλες έψηναν για να τιμήσουν την Τσικνοπέμπτη..."

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Σβήνει τα ίχνη της".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τη στιγμή που οι ανακρίτριες ζητούν την άρση ασυλίας όλων των βουλευτών της Χ.Α., για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, το ναζιστικό μόρφωμα, μπροστά στον φόβο της Δικαιοσύνης, προσπαθεί να διαγράψει ιστοσελίδες του, στις οποίες χρυσαυγίτες υμνούν τον χίτλερ και τον ναζισμό"

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Κατηγορείται το σύνολο των βουλευτών Χρυσής Αυγής".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "το σύνολο των βουλευτών της Χρυσής Αυγής τίθεται στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης, με αίτημα των δύο ειδικών εφετών ανακριτριών Ιωάννας Κλάππα και Μαρίας Δημητροπούλου, οι οποίες έχουν στα χέρια τους την τεράστια δικογραφία με τα πολλά επιβαρυντικά στοιχεία για βουλευτές της Χρυσής Αυγής".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Ανασφάλιστος 1 στους 4 εργαζόμενους".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στα 1.839.987 ευρώ ανέρχονται τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν για αδήλωτη εργασία από τις 15 Σεπτεμβρίου 2013 έως 31 Ιανουαρίου 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία του ειδικού Επιχειρησιακού Σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ»".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Με άλλες μορφές για τους ίδιους στόχους συνεχίζουν οι αγρότες".

Η εφημερίδα σημειώνει "σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Μπλόκο της Νίκαιας, μεταξύ άλλων, αναφέρεται: «μετά από ένα μήνα στους δρόμους, φεύγουμε με το κεφάλι ψηλά. Περήφανοι για τον αγώνα που δώσαμε. Κλείνουμε νέο αγωνιστικό ραντεβού για τις 9 Μάρτη, στο γιορτασμό του Κιλελέρ, που φέτος θα τον διοργανώσει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων»".

ΤΑ ΝΕΑ: "Γιατί;"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η νυχτερινή εκεχειρία που ανακοινώθηκε από την ουκρανική προεδρία δεν είδε ποτέ το φως της ημέρας. Το κέντρο του Κιέβου έγινε για μία ακόμη φορά πεδίο μάχης, της πιο αιματηρής στη σύγχρονη ιστορία της Ουκρανίας".

Kontranews: "Αρπαξαν 60 εκ. σε μαύρες σακούλες Πατριαρχείο-Αρχιεπισκοπή από το υπουργείο Εξωτερικών".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών κατέληξαν στον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο καθώς και την Αρχιεπισκοπή Αθηνών με... γκανγκστερικό τρόπο!".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Περνούν τα stress tests οι μεγάλες τράπεζες".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "θετικό το ισοζύγιο για τις μεγάλες ελληνικές τράπεζες από τα σκληρά τεστ της BlackRock για τις κεφαλαιακές τους ανάγκες. Πρώτη εικόνα για τα αποτελέσματα έδωσε χθες στις διοικήσεις της Εθνικής, της Πειραιώς, της Alpha Bank και της Eurobank η Τράπεζα της Ελλάδος".

ΚΕΡΔΟΣ: "Ενεργειακή ένεση 150 εκατ. για τη βαρειά βιομηχανία".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε αναμονή των εξειδικεύσεων της δέσμης μέτρων, που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση για τη μείωση του ενεργειακού κόστους τελεί η βιομηχανία. Η οικονομική αποτίμηση των μέτρων προσδιορίσθηκε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σε 150 εκατ. ευρώ".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Παραβάτες χωρίς πρόστιμα στο κράτος προχειρότητας".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "«Κενό» προστίμων υπάρχει στην αγορά, με τον ελεγκτικό μηχανισμό να έχει σηκώσει τα «χέρια ψηλά», αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι η προχειρότητα των σχεδιασμών οδηγεί σε αδιέξοδο φορολογούμενους και φορολογικές αρχές".

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
τυπος, χρυση αυγη, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, τα νεα, το φως, alpha bank, δημοκρατια, ωρα, συνταγμα, αυθαιρετα, ημιυπαιθριοι, ελευθεροτυπια, χυτα, κερατεα, εστια, σαμαρας, αυγη, εφημεριδα, καθημερινη, ριζοσπαστησ, φως, αθηνα, τραπεζες, τεστ, alpha, eurobank, κερδοσ, ναυτεμπορικη, εθνικη τραπεζα, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , εφημεριδα δημοκρατια, φορολογικη δηλωση 2011, θεματα πανελληνιων, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, eurobank alpha, alpha eurobank, τελος ακινητης περιουσιας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, υπουργειο δικαιοσυνης, θεμα εκθεσης 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, τραπεζα πειραιως, τελος του κοσμου, φορολογια 2013, βομβα αιθριο, αποτελεσματα, βουλευτες, τσικνοπεμπτη, αιτηση, αυγη, εργασια, ηγεσια, ιχνη, καθημερινη, ναυτεμπορικη, ουκρανια, πειραιως, πρωτοσελιδα, τεστ, φως, χιτλερ, χυτα, ωρα, alpha, eurobank, αγορα, αρχιεπισκοπη αθηνων, διευθυνση, διπλο, εγινε, εγκληματα, ευρω, υπαρχει, ελπιδα, εμφυλιος πολεμος, εμφυλιος, εντυπο ε9, επιτυχια, εφημεριδα, ζητα, εικονα, κυβερνηση, κυρια, κιλελερ, λιοσια, μειωση, μπλοκο, μορφωμα, παντα, πεδιο, πρωι, ραντεβου, συντομα, σκηνες, το φως, φορολογικη, φορα, ηλεκτρονικα, υπουργειο, μπροστα, ουρα, τραπεζα, θεματα, χερια
Τυχαία Θέματα