Ο Τύπος της Κυριακής

Η σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρωθυπουργό για την ολοκλήρωση της νέας δανειακής σύμβασης και του PSI, η θέση των κομμάτων της Αριστεράς που ζητούν άμεσα εκλογές, και συνεντεύξεις Ευρωπαίων για την ελληνική οικονομία, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του Τύπου.

* ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: Κόψτε τα όλα αλλιώς ξεχάστε PSI και δάνειο

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το πιο σκληρό
της πρόσωπο έδειξε τις προηγούμενες ημέρες η τρόικα, που απαιτούσε τη λήψη επώδυνων μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση ώστε να "κλειδώσουν" το PSI και το νέο δάνειο. Το ασφυκτικό τελεσίγραφο θα συζητηθεί σήμερα το μεσημέρι στη σύσκεψη των αρχηγών υπό τον πρωθυπουργό".

* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: Οταν κινδυνεύει το Εθνος, ο στρατός δεν μπορεί να σιωπά!

Η εφημερίδα γράφει "ένα φλογερό άρθρο του στρατιωτικού γιατρού και μεγάλου λογοτέχνη Ανδρέα Καρκαβίτσα, που αποκτά σήμερα απίστευτη επικαιρότητα".

* Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: Θύελλα μετά το κούρεμα. Τι θα γίνει με καταθέσεις, μισθούς, συντάξεις

Η εφημερίδα τονίζει ότι "έρχονται μεγάλες ανατροπές στην καθημερινότητα των πολιτών. Πως επηρεάζονται δάνεια και επιχειρήσεις. Ο δεκάλογος του PSI και της νέας σύμβασης".

* Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: ΟΧΙ στο όνομά μας...

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η δοτή κυβέρνηση Παπαδήμου δεν έχει καμιά εξουσιοδότηση να δεσμεύσει τη χώρα για μια δεκαετία. ΠΑΣΟΚ ΝΔ και ΛΑΟΣ δεν έχουν καμιά εντολή να θυσιάσουν μισθούς, συντάξεις και κοινωνικά δικαιώματα και να προικοδοτήσουν με δημόσιο χρήμα το αδηφάγο τραπεζικό σύστημα. Το PSI εξελίσσεται σε φιάσκο για το λαό, με δυσβάσταχτους όρους και τελικά μη βιώσιμο χρέος. Ο λαός είναι κυρίαρχος, δεν συναινεί στον σφαγιασμό εν ονόματι της σωτηρίας του. Εκλογές, τώρα, η μόνη δημοκρατική λύση".

* Η ΕΠΟΧΗ: Ούτε οι τρεις μαζί δεν φτάνουν...

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε μια επίδειξη αρραγούς μετώπου ο πρωθυπουργός Λ.Παπαδήμος, καλεί σε σύσκεψη σήμερα το μεσημέρι τους τρεις προέδρους των κομμάτων της συγκυβέρνησης καθώς το σχέδιο εθνική ενότητα ενόψει έκτακτης ανάγκης αδυνατεί να προχωρήσει".

* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Οι Συμπληγάδες του κ.Παπαδήμου

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα τονίζει ότι "στη δίνη σκληρής διαπραγμάτευσης εντός και εκτός συνόρων έχει εμπλακεί ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος για την ολοκλήρωση της νέας δανειακής σύμβασης και του PSI. Ο κ.Παπαδήμος καλείται να συμφωνήσει για τα νέα μέτρα και το κούρεμα του ελληνικού χρέους εν μέσω έντονου παρασκηνίου, ασφυκτικών πιέσεων από τις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ για επιβολή επώδυνων μέτρων".

* Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: Το νέο Μνημόνιo

Η εφημερίδα τονίζει ότι "μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο. Τι αλλάζει στις τράπεζες. Πώληση μεγάλων ΔΕΚΟ-Κατάργηση όλων των ευνοϊκών ρυθμίσεων για τα χρέη. Γνωρίζουν ακόμα πόσες και ποιες υπουργικές αποφάσεις χρειάζονται".

* Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: 8 μήνες έχει το ΚΚΕ απλήρωτους τους τυπογράφους του ''Ριζοσπάστη''

Η εφημ
Keywords
Τυχαία Θέματα