Ο Τύπος της Δευτέρας

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Βόμβα στις νέες συντάξεις»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «νέες επώδυνες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό σύστημα εξακολουθεί να απαιτεί από την κυβέρνηση η τρόικα, με «πρώτο βιολί» το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), που

ζητάει να αυξηθεί το όριο για τη χορήγηση κατώτατης σύνταξης από τα 15 στα 20 χρόνια ασφάλισης».

ΕΘΝΟΣ: «Οι τράπεζες άφησαν πίσω το... στρες»

Η εφημερίδα σημειώνει: «ανοίγει ο δρόμος για ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία μετά το επιτυχές και με άνεση πέρασμα των ελληνικών τραπεζών από τα stress tests της ΕΚΤ».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «7 ανατροπές σε συντάξεις, παροχές, εφάπαξ»

Η εφημερίδα γράφει ότι : «οι αλλαγές ξεκινούν τον Νοέμβριο, οπότε η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει τις περαιτέρω συγχωνεύσεις Ταμείων, ώστε να υπάρχουν ενιαίες παροχές κατά τα πρότυπα του ΙΚΑ».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Πούτιν: Ιδού ποιοι κρύβονται πίσω από τη Νέα Τάξη»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε ανοιχτά στη Λέσχη Βαλντάι για τα σχέδια της (σιωνιστικής) ελίτ που επιβουλεύεται την Ανθρωπότητα. Μπρεζίνσκι: «Οδεύουμε προς παγκόσμια επανάσταση ή παγκόσμιο πόλεμο»...»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Κουμπαράς» 11,4 δις. για χρέος και περισσότερα δάνεια στην αγορά»

Η εφημερίδα γράφει ότι: « «μαξιλάρι» για τη λειτουργία της προληπτικής πιστωτικής γραμμής τα αδιάθετα κεφάλαια του ΤΧΣ χωρίς να αυξάνεται το δημόσιο χρέος και να απαιτείται νέο μνημόνιο».

ΕΣΤΙΑ: «Γιατί το χρέος είναι βιώσιμο»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: το ελληνικό χρέος αντιπροσωπεύει το 170% του Ακαθαρίστου Εγχωρίου Προϊόντος (ΑΕΠ) της χώρας - ποσοστό το οποίο μεταφράζεται σε περίπου 310 δισεκατομ ευρώ.»

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Πληρώνουμε ακριβά τη διάσωση των τραπεζών»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «παρά τον πακτωλό των 40,5 δισ. ευρώ που στοίχισε η ανακεφαλαιοποίηση στους φορολογούμενους, οι ελληνικές τράπεζες δεν ξεμπέρδεψαν ακόμη με τις μαύρες τρύπες τους».


ΤΑ ΝΕΑ: «Πιο κοντά στην έξοδο από το Μνημόνιο»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «χωρίς πρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες πέρασαν τα στρες τεστ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ετσι, η Ελλάδα κάνει ακόμη ένα βήμα προς την έξοδο από το Μνημόνιο, παρά την πρόσφατη αναταραχή στις αγορές που ανέβασαν τα σπρεντ».


KONTRA NEWS: «Σύνταξη θα παίρνουν μόνο όσοι έχουν σπίτια και τα βάζουν υποθήκη στις τράπεζες»

Η εφημερίδα γράφει ότι «χάνουν πλέον τις συντάξεις τους οι πολίτες σε όλο τον κόσμο, αφού η παγκόσμια οικονομική κρίση και η ανεργία οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων όλων των χωρών».


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Χωρίς... στρες τα τεστ των ελληνικών τραπεζών»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας είναι το στοίχημα της επόμενης ημέρας για τις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες απέδειξαν ότι είναι θωρακισμένες κεφαλαιακά, με καλές επιδόσεις έναντι των ευρωπαϊκών τραπεζών»

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα