Διορθωμένα τα εκκαθαριστικά

Στο Taxisnet ανεβαίνουν σήμερα τα διορθωμένα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ, με υπολογισμένες πλέον τις φοροεκπτώσεις για ιδιοκτήτες ακινήτων με χαμηλά εισοδήματα, τρίτεκνους, πολύτεκνους, άτομα με αναπηρία άνω του 80%, αλλά και ιδιοκτήτες που το 2013 είχαν κενά, μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.


Oι φοροαπαλλαγές ισχύουν με βάση το συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα. Μεταξύ άλλων, θα λαμβάνεται υπόψη και η αποζημίωση απόλυσης, ενώ σε περίπτωση που το τεκμαρτό εισόδημα

είναι μεγαλύτερο, τότε θα προστίθεται η διαφορά, με αποτέλεσμα να υπολογίζονται σε χιλιάδες όσοι χάνουν τελικά την έκπτωση.

Εν τω μεταξύ απευθείας ηλεκτρονική πρόσβαση στο Taxis για να αντλούν στοιχεία από τις φορολογικές δηλώσεις πρόκειται να αποκτήσουν οι τράπεζες, μέσω της διατραπεζικής εταιρείας «Τειρεσίας ΑΕ».

Η on-line άντληση φορολογικών δεδομένων εντάσσεται στο πλαίσιο της προώθησης του νόμου για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων. Προκειμένου να δοθεί το πράσινο φως και από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, το πιθανότερο σενάριο είναι να αξιοποιηθεί διάταξη που προβλέπει ότι «στοιχεία ή πληροφορίες σχετικά με φορολογούμενο, είναι δυνατόν να αποκαλύπτονται σε τρίτο, κατόπιν αιτήσεως, με την έγγραφη συναίνεση του φορολογούμενου».

Στην πράξη, ο φορολογούμενος που θα αιτείται ρύθμισης του δανείου του, θα καλείται να δώσει εξουσιοδότηση επιτρέποντας στις τράπεζες να αποκτήσουν πρόσβαση στα φορολογικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα