Ο Τύπος στον Κόσμο

Οι διαπραγματεύσεις Ουάσινγκτον - Μόσχας επί της βάσης του ρωσικού σχεδίου αφοπλισμού της Δαμασκού από τα χημικά της όπλα είναι ένα από τα βασικά θέματα του διεθνούς Τύπου σήμερα, που επίσης δίνει έμφαση στο αίτημα της εταιρείας πίσω από το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης το Twitter για δημόσια εγγραφή στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Αίσθηση και ποικίλα σχόλια προκαλεί το πρωτοσέλιδο της σημερινής Suddeutsche Zeitung με τον Πεερ Σταίνμπρουκ σε άσεμνη χειρονομία.

Για τη Συρία

Σε θετικό κλίμα ξεκίνησε στη Γενεύη ο αμερικανο-ρωσικός

διάλογος για τη διπλωματική επίλυση της συριακής κρίσης. Τζον Κέρι και Σεργκέι Λαβρόφ θα έχουν κρίσιμες συνομιλίες δεύτερη μέρα σήμερα στη βάση της ρωσικής πρότασης για τον έλεγχο του χημικού οπλοστασίου της Δαμασκού. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Guardian "Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Κέρι για το ρωσικό σχέδιο". Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες στη Γενεύη ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι "υπάρχει τρόπος να επιλύσουμε το θέμα". Σε άλλο τόνο, η Washington Post τονίζει ότι ο Κέρι λέει: "Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να επιτεθούν εάν η συμφωνία με τη Συρία δεν επιτευχθεί", ενώ από τη πλευρά τους οι NYTimes σημειώνουν ότι ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επιμένει πως "Η Συρία θα πρέπει να δώσει σύντομα τα στοιχεία για τα χημικά της όπλα".

Για τo Στάινμπρουκ

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η φωτογραφία του Πέερ Στάινμπρουκ του βασικού αντιπάλου της Α. Μέρκελ στις επικείμενες εκλογές, που δημοσιεύεται στο σημερινό πρωτοσέλιδο της Suddeutsche Zeitung. Σε αυτή ο Στάινμπρουκ υψώνει το μεσαίο δάχτυλο του χεριού του στο πλαίσιο μιας «παιγνιώδους» συνέντευξης, στην οποία κλήθηκε να δίνει απαντήσεις με παντομίμα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα αυτή είναι η απάντηση του Στάινμπρουκ στους επικριτές του και συγκεκριμένα έδωσε την «απάντηση» αυτή ερωτηθείς αν θεωρεί πως του αξίζουν προσβλητικοί χαρακτηρισμοί όπως το προσωνύμιο «Πεερλουσκόνι», το οποίο παραπέμπει στον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Για το Twitter

To Τwitter ανακοίνωσε μέσω tweet ότι κατέθεσε αίτημα για αρχική δημόσια εγγραφή (IPO) στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, προσκομίζοντας τα απαραίτητα έγγραφα, αναφέρει το BBC με τους NYTimes να σημειώνουν στο βασικό τους θέμα σήμερα: "Το Twitter κάνει ένα βήμα μπροστά για δημόσια εγγραφή υπό νέους όρους". «Έχουμε εμπιστευτικά υποβάλει μια φόρμα S-1 στην SEC για τη σχεδιαζόμενη IPO», ανακοίνωσε ο ιστότοπος στους περισσότερους από 200 εκατομμύρια χρήστες του με ένα "τιτίβισμα" στον επίσημο λογαριασμό του, @twitter. Πάντως, όπως επεσήμανε η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο "αυτό το tweet δεν αποτελεί προσφορά εγγυήσεων για οποιαδήποτε πώληση","Τώρα επιστρέφουμε στη δουλειά", πρόσθεσε σε ένα δεύτερο μήνυμα. Η εταιρεία δήλωσε νωρίτερα φέτος ότι είχε «πάνω από 200 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες», αν και ορισμένοι αναλυτές λένε ότι ο αριθμός αυτός είναι πολύ μεγαλύτερος.

Στις ΗΠΑ

Με μπαλόνια φουσκωμένα με ήλιο ο Tζόναθαν Τραπ θα διασχίσει τον Ατλαντικό λέει ο Guardian. Ένας τολμηρός Αμερικανός που χρησιμοποίησε την ίδια μέθοδο για να περάσει το κανάλι της Μάγχης αλλά και πάνω από τις Άλπεις ξεκίνησε το ριψοκίνδυνο ταξίδι του από το Μέιν των ΗΠΑ με προορισμό την Ευρώπη. Αναμένεται να διανύσει 4,000 χλμ, ενδέχεται να διαρκέσει από 3 έως 5 μέρες και μπορεί να φτάσει είτε στο Μαρόκο, είτε στην Ισλανδία με τον καιρό να παίζει το πιο καθοριστικό ρόλο. Στο παρελθόν ο 39χρονος αεροπόρος είχε πετύχει το ρεκόρ ταξιδιού 14 ωρών με τη συγκεκριμένη μέθοδο...

Για το Voyager

"Eκτός ηλιακού συστήματος το Voyager 1" λέει ο Guardian, ενώ η Washington Post τονίζει ότι το "Voyager 1 είναι το πρώτο αντικείμενο με δημιούργησε ο άνθρωπος που μπήκε στον διαστρικό χώρο".Οι υπεύθυνοι του προγράμματος Voyager της NASA ανέφεραν ότι το Voyager 1, το οποίο ταξιδεύει στο Διάστημα εδώ και 35 χρόνια, βγήκε από το Ηλιακό μας Σύστημα και ταξιδεύει πλέον στην αινιγματική άβυσσο του διαστρικού χώρου. Το ερευνητικό σκάφος βαθέος Διαστήματος Voyager 1 ξεκίνησε το μακρύ ταξίδι του από τη Γη στις 5 Σεπτεμβρίου του 1977. Σε όλα αυτά τα χρόνια έχει ακολουθήσει ακλόνητο την πορεία του διασχίζοντας το ηλιακό μας σύστημα και προχωρώντας σε απόσταση 18,2 δισ. χλμ πέρα από τον Ήλιο, τη μεγαλύτερη που έχει διανύσει ποτέ αντικείμενο που έχει κατασκευαστεί από τον άνθρωπο.

Επιμέλεια: Αλεξάνδρα Βουδούρη

Keywords
Τυχαία Θέματα