Ο Τύπος σήμερα

Οι διαδικασίες για την υλοποίηση του PSI, οι επερχόμενες εκλογές και ο τρόπος φορολόγησης των ακινήτων είναι τα θέματα που κυριαρχούν.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Οι εκλογές οριστικά 29 Απριλίου ή 6 Μαΐου»

Η εφημερίδα γράφει ότι άνοιξε η αυλαία των εκλογών την ώρα που εντείνονται οι ψίθυροι για μετεκλογική συνεργασία Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ.

Οι επικρατέστερες ημερομηνίες διεξαγωγής τους είναι η 29η Απριλίου και η 6η Μάη.

ΑΥΡΙΑΝΗ: «Επιστροφή στη δραχμή η μόνη λύση σωτηρίας για την Ελλάδα»

Η εφημερίδα τονίζει ότι πίσω από τα χαμόγελα των ηγετών της Ευρωζώνης στην τελευταία Σύνοδο των Βρυξελλών και την επιχείρηση επικοινωνιακής ευφορίας με κεντρικό σημείο αναφοράς τις θετικές προσδοκίες ολοκλήρωσης του πακέτου αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους κρύβονται τελικά τα σχέδια για την έξοδο της χώρας μας από το ευρώ και την επιστροφή της σε εθνικό νόμισμα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Μαρτύριο χωρίς τέλος με νέα μέτρα-δηλητήριο!»

Η εφημερίδα γράφει μαρτύριο χωρίς τέλος είναι η συρρίκνωση των εισοδημάτων, καθώς ένας νέος γύρος περικοπών προετοιμάζεται για τον Ιούνιο. Φανερό είναι ότι η τακτική Βενιζέλου θέλει μετάθεση των δύσκολων αποφάσεων στην επόμενη κυβέρνηση, που θα προκύψει μετά τις εκλογές.

ΕΘΝΟΣ: «Λιγότεροι εισακτέοι φέτος σε ΑΕΙ-ΤΕΙ»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι τους μισούς φοιτητές σε σχέση με πέρυσι ζητούν να απορροφήσουν οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων, με το επιχείρημα ότι τα κονδύλια για τα ΑΕΙ έχουν μειωθεί δραματικά. Οπως υποστηρίζουν, εάν οι προτάσεις τους δεν εισακουστούν, θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες στην ποιότητα των σπουδών.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Πατροκοσμάς, Ελλάδα-Τουρκία και το Ποθούμενο!»

Σύμφωνα με την εφημερίδα πολύ μεγάλο ερευνητικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα λεγόμενα του Πατροκοσμά σχετικά με τις ελληνοτουρκικές εξελίξεις και, εν γένει, με τα μέλλοντα για την εποχή του γεγονότα στην ευρύτερη περιοχή.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Νέο χαράτσι με... παραλλαγή»

Η εφημερίδα γράφει ότι καταργούνται από το 2013 το ειδικό τέλος μέσω της ΔΕΗ και ο ΦΑΠ, αλλά αντικαθίστανται από «σούπερ» φόρο σε κατοικίες, οικόπεδα και αγροτεμάχια εντός ή εκτός σχεδίου. Στόχος να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα 2,3 δισ. που εισπράττονται κάθε χρόνο από τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

ΕΣΤΙΑ: «Πιθανές εκπλήξεις στις εκλογές»

Η εφημερίδα τονίζει ότι η διενέργεια ειδικά αυτών των εκλογών είναι ό,τι πιο παράτολμο απεφάσισε το πολιτικό μας μας σύστημα. Το διακύβευμα είναι τεράστιο.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: «12 παγίδες για τους φορολογουμένους. Γρίφος η σύνταξη της φορολογικής δήλωσης»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι τα εκκαθαριστικά σημειώματα θα ταχυδρομηθούν με μεγάλη καθυστέρηση, λόγω της παράτασης υποβολής των δηλώσεων. Αυτό θα έχει ως συνέπεια την υποχρέωση εξόφλησης του «φουσκωμένου» πρόσθετου φόρου σε μία -αντί τριών- δόση.

ΤΑ ΝΕΑ: «Εκτινάσσονται 20 φόροι»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι αύξηση σε είκοσι φόρους ακινήτων φέρνουν οι νέες Αντικε
Keywords
Τυχαία Θέματα