Ο Τύπος σήμερα

Η προετοιμασία των κομμάτων για τις εκλογές και στις δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων για τα σενάρια περί Grexit, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στις εφημερίδες της Τετάρτης.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Τσίπρας με Φερετζέ"

Η εφημερίδα γράφει ότι "την ώρα που χθες το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας από τον Πειραιά μιλούσε (με το βλέμμα στραμμένο

στις κάλπες) περί «σημαντικής ημέρας για την Ορθοδοξία και λαμπρής γιορτής για τον ελληνικό λαό», η Θράκη έβραζε -σύμφωνα με έγκυρες πηγές της «δημοκρατίας»- από τις πληροφορίες για περίεργα παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ με κύκλους της μειονότητας που συνδέονται με το τουρκόφιλο κόμμα DEB!"

ΕΘΝΟΣ: "Οι περιφέρειες που κρίνουν το αποτέλεσμα"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στο μικροσκόπιο των επιτελών του Αντ. Σαμαρά και του Αλ. Τσίπρα βρίσκονται τρεις μεγάλες περιφέρειες της χώρας, το λεκανοπέδιο Αττικής, η Κεντρική Μακεδονία και η Κρήτη, που αποτελούν «κλειδιά» για το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Θαυμαστή εμφάνιση της Παναγίας... σε πλάτη ιερέα!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "συνεχίζονται τα «σημεία των καιρών»"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Συναγερμός σε Ευρώπη, αγορές για «ελληνικό ατύχημα»"

Η εφημερίδα γράφει ότι "«πόλεμος» δηλώσεων ξένων ηγετών και μπαράζ δημοσιευμάτων για κινδύνους και συνέπειες ενδεχόμενης εξόδου μας από το ευρώ. Αποκλείει κούρεμα χρέους η Κομισιόν. Στο 13% το τριετές ομόλογο από 3,5% πέρυσι, βουτιά 9 ετών και για το ευρώ. Σήμερα η συνάντηση Ντράγκι-Στουρνάρα με θέμα τη ρευστότητα στην ελληνική αγορά".

ΕΣΤΙΑ: "Ανάγκη ειλικρίνειας"

Η εφημερίδα γράφει "ένταξή μας στην Ευρωζώνη σήμανε είσοδο στο ακριβότερο οικονομικό συγκρότημα του κόσμου. Ανέτοιμοι -πράγματι- περάσαμε εκεί δια των έκτοτε περιωνύμων «greek statistics». Δια ψευδών, δηλαδή, στοιχείων. Τις ευρωζωνικές δαπάνες διαμονής -επί χρόνια- καλύπταμε με δανεικά. Εκδίδαμε υψηλότοκα, αλλά ακάλυπτα, ομόλογα. Ετσι, αναλώμασι των πιστωτών μας, περνούσαμε ως εάν πράγματι είμεθα πλούσιοι".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Ρήγμα στο κλίμα του εκφοβισμού"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "νομικώς ανέφικτη θεωρούν οι Βρυξέλλες την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Αυτό τονίζουν κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, δίνοντας αποστομωτική απάντηση στα σενάρια που διακινεί το Βερολίνο και το Μαξίμου σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου".

ΤΑ ΝΕΑ: "Εκλογές στα κάγκελα"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τύμπανα δραχμής χτυπούν πάλι οι Γερμανοί. Για συνταγές Μπαλτάκου κατηγορείται ο Σαμαράς. Προγραφές και προαναγγελία διώξεων από ΣΥΡΙΖΑ".

Kontranews:Απίστευτο. Κρέμονται από τον Αλέξη ευρωπαίοι και αμερικανοι"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε ηγέτη παγκοσμίου κύρους εξελίσσεται ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος τα κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να ασχολούνται μαζί του οι ισχυρότεροι πολιτικοί ηγέτες σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία, άλλοι να υποστηρίζουν τις θέσεις του και άλλοι να τις κατακρίνουν, ενώ αποτελεί πλέον καθημερινό σημείο αναφοράς σε όλα τα μεγάλα, διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις και internet"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η Κομισιόν βάζει φρένο στα σενάρια περί Grexit"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "να ρίξουν τους τόνους σχετικά με τις εξελίξεις στην Ελλάδα και να βάλουν φρένο στα σενάρια για έξοδο της χώρας από το ευρώ, που έχουν την τιμητική τους το τελευταίο διάστημα στον ξένο Τύπο, επιχειρούν οι Βρυξέλλες, καθώς δεν θέλουν να δουν στις αγορές μία νέα αναταραχή, ανάλογη της περιόδου της διπλής εκλογικής αναμέτρησης του 2012".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα