Η Κομισιόν δεν παίρνει θέση για τις εκλογές

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «δεν λαμβάνει θέση» στην προεκλογική εκστρατεία στην Ελλάδα. Στις 29 Δεκεμβρίου, μετά την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών για τις 25 Ιανουαρίου, ο Πιερ Μοσκοβισί είχε δηλώσει ότι θεωρεί «σημαντική» μία «ευρεία υποστήριξη εκ μέρους των Ελλήνων ψηφοφόρων και των μελών της πολιτικής ηγεσίας προς την αναγκαία διαδικασία των ευνοϊκών προς την οικονομική ανάπτυξη μεταρρυθμίσεων».

Αυτό «δεν συνιστά υιοθέτηση θέσης στο πλαίσιο του
ελληνικού πολιτικού διαλόγου», διαβεβαίωσε σήμερα κατά τη διάρκεια συνάντησις του με τους δημοσιογράφους. «Δεν πρόκειται για έκκληση για την ψήφιση του ενός ή του άλλου». «Οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν ελεύθερα τους ηγέτες τους» επέμεινε.

Οι εικασίες για ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι χάσιμο χρόνου και κινούνται σε λάθος κατεύθυνση, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιέρκι Καταϊνεν, ο οποίος υπογράμμισε ότι η συμμετοχή στο ευρώ είναι αμετάκλητη.

Σε παρέμβασή του σε εκδήλωση της Ομάδας των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα την ανάπτυξη, ο Γ. Κατάϊνεν τόνισε ότι η Kομισιόν είναι απολύτως δεσμευμένη στην ακεραιότητα της ευρωζώνης .

Ενδεχόμενο grexit θα συνιστούσε σοβαρή απειλή για την οικονομική ανάκαμψη των περισσότερων χωρών της ευρωζώνης, ανέφερε ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκ. Φερχόφστατ και σημείωσε ότι η εναλλακτική δεν είναι να ξαναρχίσουμε να συζητάμε για ενδεχόμενη αποχώρηση χωρών από το ευρώ αλλά να αρχίσουμε μια θαρραλέα συζήτηση σχετικά με την ανάπτυξη στην ευρωζώνη και τα κράτη μέλη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα