Ο Τύπος σήμερα

Ο Γολγοθάς των κατοίκων της Κεφαλονιάς και τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την ανακούφιση των σεισμοπαθών καθώς και το νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα κυριαρχούν στα πρωτοσέίδα των εφημερίδων σήμερα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Έκανα ό,τι ήθελε η Μέρκελ!»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «έκανα ό,τι μου είπε η Μέρκελ. Αυτό το άλλοθι αρχίζει και χτίζει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου,

πιστεύοντας ότι ψέμα στο ψέμα θα αποφύγει το Ειδικό Δικαστήριο, όταν τηρηθεί επιτέλους η δέσμευση περί «μιας Εξεταστικής για το πώς μπήκαμε στο Μνημόνιο».

ΕΘΝΟΣ: «Η Κεφαλλονιά εκπέμπει SOS"

Η εφημερίδα γράφει ότι «με ένα όργιο ανυπόστατων φημών βρίσκονται αντιμέτωποι οι χειμαζόμενοι Κεφαλονίτες, πέρα από τα απανωτά χτυπήματα του Εγκέλαδου και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Χιλιάδες άνθρωποι διανυκτέρευσαν για 10η ημέρα σε σκηνές, γήπεδα και αυτοκίνητα».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Δάνειο 20 δις. για τα... δάνεια»

Η εφημερίδα γράφει ότι «τουλάχιστον 20 δισ. ευρώ θα είναι το νέο δάνειο προς την Ελλάδα που ετοιμάζει το Βερολίνο, για να καλύψει τις αστοχίες των Μνημονίων, την αναποτελεσματικότητα του ΤΑΙΠΕΔ και τις δανειακές ανάγκες της χώρας».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: « «Προφητεία» Ομήρου για... Χριστό και Αντίχριστο!»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «οι τρεις «απόκρυφες» Ωδές της Ιλιάδας και της Οδύσσειας. Τα «χαμένα» Ομηρικά έπη και ο «μαύρος δράκος» της Αποκάλυψης»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Οι αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ για φάρμακα, εξετάσεις, παροχές»

Η εφημερίδα γράφει ότι «ποια είναι η συμμετοχή στα φάρμακα ανάλογα με την ασθένεια. Οι αποζημιώσεις για μαιευτήρια, ιδιωτικές κλινικές και νοσηλεία στο εξωτερικό. Τα ποσά που καλύπτονται για χορήγηση γυαλιών, παρακλινικές εξετάσεις, φυσικοθεραπείες».

ΕΣΤΙΑ: «Ο φονικός σεισμός του έτους 1953»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «οι σφοδρότατοι σεισμοί που έπληξαν προ ημερών την Κεφαλονιά, ναι μεν προκάλεσαν σοβαρές ζημιές και έφεραν μεγάλη δυστυχία στους πληγέντες, ευτυχώς όμως δεν συγκρίνονται με την καταστροφή που είχαν προκαλέσει σε ολόκληρο το Ιόνιο οι σεισμοί του 1953».

Η ΑΥΓΗ: «Κραυγή αγωνίας από την Κεφαλλονιά»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «πρόβλημα στέγασης για χιλιάδες ανθρώπους από τα 1.680 σπίτια που ελέγχθηκαν, κρίθηκαν προσωρινά μη κατοικήσιμα τα 760. Μελετάται δημιουργία οικισμών σε τοποθεσίες που θα καθοριστούν. Ακατάλληλες οι σκηνές λόγω κακοκαιρίας. Οξύ πρόβλημα υδροδότησης-ηλεκτροδότησης».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Ρίχτερ ανευθυνότητας»

Η εφημερίδα γράφει ότι «με ασκήσεις πανικού, ρεσιτάλ κυβερνητικής ολιγωρίας, δηλώσεις διαφύλαξης της τουριστικής φήμης και πολλή βροχή, ξημέρωσε για τους Κεφαλονίτες η ενδέκατη μέρα από τον μεγάλο σεισμό. Περίπου 4.000 κάτοικοι αντιμετωπίζουν άμεσα πρόβλημα στέγασης. Στήθηκαν οι πρώτες σκηνές, μέτρα ανακούφισης απο Χρυσοχοΐδη».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Αλλαγές σε φόρο υπεραξίας και πρόστιμα»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «διορθωτικές κινήσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άκρως προβληματικές ρυθμίσεις φορολογικού χαρακτήρα, που έχουν πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις, δρομολογεί η κυβέρνηση με απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στον απόηχο της προχθεσινής συνάντησης με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο».

Ο ΛΟΓΟΣ: «Ανακουφιστικά μέτρα για τους Σεισμοπαθείς»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «ευρεία υπουργική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στην Κεφαλονιά προκειμένου να συντονιστούν καλύτερα οι προσπάθειες ανακούφισης των δοκιμαζόμενων κατοίκων από τους ισχυρούς σεισμούς».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας»

Η εφημερίδα γράφει ότι «μαζική ήταν η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ για την Υγεία που πραγματοποιήθηκαν χθες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ζητώντας να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο για την Υγεία και διεκδικώντας σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από το κράτος».

ΤΑ ΝΕΑ: «Καταστατικό-πρόκληση από τη νέα Χρυσή Αυγή»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «καταστατικό-πρόκληση κατέθεσε στον Άρειο Πάγο η εφεδρική Χρυσή Αυγή. Αποτελεί αντίγραφο του καταστατικού της Χρυσής Αυγής, αλλά έχουν διαγραφεί βασικές ιδεολογικές έννοιες που θα μπορούσαν να έχουν αξιόποινες παρενέργειες για τη νέα οργάνωση».

Kontranews: «Παράνομες και αντισυνταγματικές οι συλλήψεις για χρέη στο Δημόσιο»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «το παράδειγμα του Τερτσέτη, του Πολυζωΐδη και των δικαστών της Κατερίνης, θα πρέπει να ακολουθήσουν όλοι οι Έλληνες λειτουργοί της Δικαιοσύνης για να προστατεύσουν τη χώρα, το Σύνταγμα, τους νόμους και τις περιουσίες των πολιτών που έβαλαν στο στόχαστρο οι ξένοι τοκογλύφοι».

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: « Ο γολγοθάς του ανασφάλιστου»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Δανεισμός- «γέφυρα»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «πυρετώδεις διεργασίες σε Βερολίνο, Βρυξέλλες και Φραγκφούρτη για να κλείσουν άμεσα όλα τα ανοικτά ελληνικά θέματα. Άμεση λύση στο ζήτημα των τραπεζών θα επιδιώξει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών».

ΚΕΡΔΟΣ: Πώς θα πάρουμε το τρίτο «πακέτο»

Η εφημερίδα γράφει ότι «στην τελική ευθεία μπαίνει, όπως όλα δείχνουν, το σχέδιο Σόιμπλε για το τρίτο πακέτο βοήθειας προς τη χώρα μας -ένα πακέτο που αναμένεται να κινηθεί μεταξύ 10-20 δις. ευρώ και θα συνδέεται με αυστηρή ρήτρα μεταρρυθμίσεων».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Τα βρίσκουν για το «κενό» η κυβέρνηση με την τρόικα

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «η προσέγγιση κυβέρνησης-τρόικας για το δημοσιονομικό κενό του 2014 -που βασίζεται εν μέρει στην παραδοχή πως το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού υπερβαίνει το 1 δις. ευρώ- δημιουργεί προσδοκίες για συνολική συμφωνία, που θα περιλαμβάνει και τη χορήγηση του νέου δανείου για την κάλυψη αναγκών μέχρι και το 2016».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
ο τυπος σημερα, τυπος, γιώργος παπανδρέου, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, τα νεα, χρυση αυγη, ελλαδα, δημοκρατια, μερκελ, παπανδρεου, μνημονιο, ελευθεροτυπια, δις, ωρα, εοπυυ, συμμετοχή, εστια, σεισμος, αυγη, εφημεριδα, καθημερινη, σαμαρας, βενιζελος, ριζοσπαστησ, παμε, αθηνα, θεσσαλονικη, νέα, συλληψεις, συνταγμα, βρυξέλλες, λύση, τραπεζες, κερδοσ, σόιμπλε, ναυτεμπορικη, πηγη, απε-μπε, κινηση στους δρομους, εφημεριδα δημοκρατια, νεα κυβερνηση, σεισμος τωρα, μνημονιο 2, η ημέρα της γης, μνημονιο 3, σχεδιο αθηνα, αυγη, βερολινο, γηπεδα, ιονιο, καθημερινη, κεφαλονια, ναυτεμπορικη, οξυ, σεισμοι, υγεια, ψεμα, ωρα, απε, απε-μπε, βρυξέλλες, βροχη, γιώργος παπανδρέου, γολγοθας, δανειο, δημοσιο, δηλωσεις, δις, ευρω, ειπε, εν μερει, εξετασεις, εφημεριδα, κυβερνηση, λύση, μπε, παμε, ρεσιταλ, ρυθμισεις, ρητρα, συμμετοχή, σκηνες, σόιμπλε, σπιτια, συγχρονο, σχεδιο, φαρμακα, χρυση, ψεμα στο ψεμα, ευθεια, ελληνικα, χωρα, πακετο, θεματα, υγειας
Τυχαία Θέματα