Ο Τύπος σήμερα

Το θέμα των πλειστηριασμών, η σύλληψη του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη και η διαδημοτική κινητικότητα κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ασφυξία για τους πλειστηριασμούς"

Η εφημερίδα γράφει ότι "η καταιγίδα αντιδράσεων για Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στο θέμα των πλειστηριασμών δημιούργησε συνθήκες «ασφυξίας» στην κυβέρνηση, που αποφάσισε τελικά να μεταφέρει... ες αύριον τα σπουδαία.

Το νομοσχέδιο που θα παρατείνει την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας κατατίθεται αύριο στη Βουλή ως κατεπείγον και ψηφίζεται στην Ολομέλεια το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ την Παρασκευή θα έχουμε τη μάχη για τον φόρο ακινήτων".

ΕΘΝΟΣ: "Ανατροπές σε όλα τα επιδόματα"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε συνταξιούχους με αδρές αποδοχές χορηγούνται προνοιακά επιδόματα μηνιαίας δαπάνης 500.000 ευρώ. Την ανοιχτή πληγή επιχειρεί να κλείσει το υπουργείο Εργασίας. Θέτει και εισοδηματικά κριτήρια για την καταβολή των χρηματικών βοηθημάτων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "«Ο χάρτης του κόσμου θα αλλάξει το 2014»!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η Αιγύπτια Τζόι Αγιάντ με διορατικές ικανότητες, που την αποκαλούν «Η Βασίλισσα των προφητειών», σε συνέντευξή της στη «Φωνή της Ρωσίας»: «Ο χάρτης του κόσμου θα αλλάξει το 2014!». «Και η Ρωσία θα έχει μεγαλύτερη επιρροή από την Αμερική και την Κίνα»!!!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Μπουρλότο» στους δήμους με 3.708 πλεονάζοντες"

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο αναπληρωτής υπ. Εσωτερικών έστειλε στους δήμους τις λίστες με το προσωπικό που περισσεύει και πρέπει να μπει σε κινητικότητα ή να αποχωρήσει. Στον δήμο Αθηναίων το μεγαλύτερο πρόβλημα με 665 υπεράριθμους. Ακολουθούν Ρέντης, Καλλιθέα και Πειραιάς".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Σάπιο σύστημα με πλαστές πινακίδες"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο πρώην υπουργός Μιχ. Λιάπης, που απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση του ξαδέρφου του Κ. Καραμανλή την ύστατη στιγμή για να μη σκάσει και στην οικογενειακή αυλή το σκάνδαλο της Siemens, πιάστηκε χθες να οδηγεί με πλαστές πινακίδες το αυτοκίνητό του. Δείχνοντας την ηθική ενός ολόκληρου πολιτικού συστήματος που καταρρέει, δήλωσε συνταξιούχος και θύμα της κρίσης! Φτηνές δικαιολογίες και ψέματα από τον εκπρόσωπο ενός συστήματος που έχει ολοφάνερα αποτύχει πολλαπλά και πιάστηκε κυριολεκτικά με τις κότες στον ώμο!"

ΕΣΤΙΑ: "Δεν δημιουργεί πλούτο το κράτος"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "επαναλαμβάνουμε και σήμερα την κατακλείδα του προ 80ετίας άρθρου της «Εστίας» για τις κρατικές σπατάλες που έγιναν κατά την μετασκευή των Παλαιών Ανακτόρων στο σημερινό μέγαρο της Βουλής".

Η ΑΥΓΗ: "Τρέμουν «ατύχημα»"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε μεγάλη δοκιμασία εισέρχεται από σήμερα και για τέσσερις ημέρες η συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ, τόσο όσον αφορά τις σχέσεις των κομμάτων που την απαρτίζουν όσο και ως προς τα όρια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της. Σήμερα συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για τη σκανδαλώδη υπόθεση των υποβρυχίων που σκουριάζουν στον Σκαραμαγκά, με τον Αντ. Σαμαρά και τους βουλευτές της Ν.Δ. να καλούνται να πάρουν θέση για το αν θα καλύψουν τον κυβερνητικό εταίρο τους ή θα ζητήσουν να ριχτεί φως στο «σκάνδαλο», όπως το χαρακτήριζαν, των υποβρυχίων".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Η χαμένη γενιά"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "εκτός αγοράς εργασίας, εκπαίδευσης και κατάρτισης βρίσκεται το 16,9% των νέων έως 24 ετών, στην Ελλάδα. Το ποσοστό αυτό διογκώθηκε την τελευταία τριετία. Πρόκειται για νέους που προέρχονται από τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα, διαθέτουν πτυχίο ή απολυτήριο (σε αντίθεση με τους άλλους Ευρωπαίους), θέλουν να βρουν δουλειά, αλλά δεν πιστεύουν ότι θα τους την εξασφαλίσει η εκπαίδευση-κατάρτιση".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ενδοκυβερνητικές τριβές για τους πλειστηριασμούς"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ενδοκυβερνητική εμπλοκή, η οποία θα καταβληθεί προσπάθεια να αρθεί τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα, έχει σημειωθεί σε σχέση με τους πλειστηριασμούς, καθώς η ρύθμιση που έχει διαμορφώσει το υπουργείο Ανάπτυξης με την «ανοχή» της τρόικας συναντά, επί του παρόντος, την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Πράσινο φως για τη δόση"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ - που εκκρεμούσε από τον Ιούλιο για την Ελλάδα - από το Euroworking Group. Πηγές αναφέρουν ότι η εκταμίευση της δόσης θα είναι αυτόματη, δεδομένου ότι η δόση έχει εγκριθεί και από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF)".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Κλιμάκωση του αυταρχισμού με στόχο την τρομοκράτηση του λαού!"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η απόφαση καταδίκης στελεχών του Κόμματος και του ΠΑΜΕ αποτελεί ένα ακόμα βήμα κλιμάκωσης του αυταρχισμού και του δόγματος «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης, που συνοδεύει την αντιλαϊκή της πολιτική".

ΣΤΑ ΝΕΑ: "Πρώτο μήνυμα από το Βερολίνο"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το πρώτο μήνυμα αλληλεγγύης στον ευρωπαϊκό Νότο από τη νέα κυβέρνηση του Βερολίνου στέλνει η νέα υπουργός εργασίας Αντρέα Νάλες, στέλεχος των σοσιαλδημοκρατών: μιλώντας στα «ΝΕΑ» κάνει λόγο για την ανάγκη να καταπολεμηθεί η ανεργία".

Kontranews: "Γεμάτο κλέφτες το υπ. Άμυνας"


Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών, Α. Κάντας, ομολόγησε στον Ανακριτή ότι λαδώθηκε με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και δεσμεύτηκε να παραδώσει στοιχεία και ντοκουμέντα για μίζες και λαδώματα που δόθηκαν για άλλες δέκα μεγάλες προμήθειες του ΥΕΘΑ, στις οποίες εμπλέκονται πολιτικοί, μεσάζοντες και εκδότες".

NEWSBOMB: "Ανδρέας Ψυχάρης. Δημόσιος υπάλληλος με βάρβαρους λογαριασμούς"

Η εφημερίδα γράφει "γερό κομπόδεμα φαίνεται να διαθέτει και ο βουλευτές της ΝΔ και γιος του εκδότη του ΔΟΛ, κ. Ανδρέας Ψυχάρης, οι καταθέσεις του οποίου παραπέμπουν σε μεγαλοστέλεχος του ιδιωτικού τομέα".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μειώστε τους φόρους"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σύμπλευση κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων σε ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση ζητά η Τράπεζα της Ελλάδας με την ενδιάμεση έκθεση της για τη νομισματική πολιτική, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο υπονόμευσης της ανάκαμψης, εξαιτίας της πολιτικής αβεβαιότητας. Ταυτόχρονα, ζητά όχι απλώς να μην επιβληθούν νέοι φόροι, αλλά οι αυξήσεις στη φορολογία των ακινήτων να συνοδευτούν από μειώσεις στη φορολογία εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων ώστε να τονωθεί η οικονομική δραστηριότητα".

H ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Δημιουργείται συμβούλιο ελέγχου ιδιωτικού χρέους"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τη συγκρότηση ανώτατου κυβερνητικού οργάνου εποπτείας και αντιμετώπισης του ιδιωτικού χρέους προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν», το σχέδιο νόμου για τη μερική άρση της αναστολής των πλειστηριασμών που κατατίθεται αύριο στη Βουλή. Το σχέδιο νόμου, στο οποίο θα περιλαμβάνεται ενδεχομένως και η παράταση του συντελεστή στην εστίαση στο 13%, θα εισαχθεί την Παρασκευή στην αρμόδια επιτροπής της Βουλής, ώστε το Σάββατο να ψηφιστεί στην Ολομέλεια".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
ο τυπος σημερα, τυπος, ες αύριον τα σπουδαία, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, συλληψεις, δημοκρατια, βουλη, επιδοματα, ωρα, ρωσία, επιρροή, πειραιας, ελευθεροτυπια, siemens, αυγη, ΠΑΣΟΚ, συριζα, αντ, σαμαρας, φως, εφημεριδα, ελλαδα, καθημερινη, group, efsf, ριζοσπαστησ, παμε, νέα, υεθα, newsbomb, νεα δημοκρατια, δολ, τραπεζες, φοροι, ναυτεμπορικη, πηγη, απε-μπε, εθνικη τραπεζα, υπουργειο εσωτερικων, εφημεριδα δημοκρατια, παραταση φορολογικων δηλωσεων, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, θεμα εκθεσης 2012, ογα επιδοματα, φορολογια 2013, σχεδιο αθηνα, βουλευτες, υπουργειο εργασιας, ες αυριον, ρωσία, αντ, αυγη, αυτοκινητο, βημα, δουλεια, δολ, ες αύριον τα σπουδαία, ηθικη, θεμα, καθημερινη, ναυτεμπορικη, πρωτοσελιδα, υεθα, φως, ψεματα, ωρα, siemens, αμερικη, απε, βρισκεται, ευρω, εκθεση, εκπαιδευση, επιρροή, εστιαση, εσωτερικων, ετων, εφημεριδα, ζητα, υποθεση, κυβερνηση, λογο, μιζες, ορια, παμε, πτυχιο, ρυθμιση, σαββατο, συλληψη, σχεδιο, φορολογια, ψυχαρης, group, αυλη, εξεταστικη, εθνικο, υπουργειο, κλεφτες, κοτες, πηγες, πληροφοριες, πληγη, τραπεζα
Τυχαία Θέματα