Ο Τύπος σήμερα

Οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, η κάλυψη των αποκλίσεων του περσινού προϋπολογισμού με μέτρα, η στήριξη του Ευάγγελου Βενιζέλου από τον Ανδρέα Λοβέρδο στην κούρσα της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ και οι δραματικές διαστάσεις που λαμβάνει η ανεργία στην ευρωζώνη κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

   
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Με το πιστόλι της Τρόικας στον κρόταφο...".

Η
εφημερίδα γράφει ότι "με το πιστόλι των πιέσεων της Τρόικας στον κρόταφο, οι πολιτικοί αρχηγοί καλούνται σε νέα διαβούλευση με τον Λουκά Παπαδήμο προκειμένου να εκφωνήσουν το απαιτούμενο από την Τριμερή «ναι» στα νέα μέτρα ώστε να ανάψει το «πράσινο» φως για το νέο Μνημόνιο".

  
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Στα χέρια του Βενιζέλου η σωτηρία της Δημοκρατικής Παράταξης".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στο πλευρό του ο Ανδρέας Λοβέρδος, τα κορυφαία στελέχη και η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών".

  
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Αν καταργηθούν 13ος και 14ος. Κατάρρευση Ταμείων και εσόδων".

Η εφημερίδα γράφει ότι "αν καταργηθεί ο 13ος και ο 14ος μισθός, θα οδηγηθούμε με μαθηματική ακρίβεια σε χρεοκοπία μέσα στους επόμενους τρεις έως πέντε μήνες. Η κατάργηση ισοδυναμεί με καταστροφή, καθώς θα καταρρεύσουν ασφαλιστικά ταμεία και φορολογικά έσοδα".

  
ΕΘΝΟΣ: "Το Τανγκο της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στην αποφασιστική κίνηση για τη στήριξη του Ευ. Βενιζέλου στην κούρσα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ προχώρησε ο υπουργός Υγείας Αν. Λοβέρδος. Υπογράμμισε, ταυτόχρονα, ότι οι δύο τους μπορούν να εγγυηθούν την ενότητα του κόμματος, την κρίσιμη στιγμή που αλλάζει σελίδα. Πρόκειται για εξέλιξη που φέρνει ανακατατάξεις στο εσωτερικό της παράταξης σε μια εξαιρετικά δύσκολη πολιτική συγκυρία".

  
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο... Εωσφόρος στην πλατεία Καραϊσκάκη;".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η πλατεία Καραϊσκάκη αποτελεί το γεωγραφικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής του Μεταξουργείου του δήμου των Αθηναίων. Αλλά αποτελεί επίσης, αν ιδωθεί από ψηλά («απ΄αέρος») ή και σε έναν απλό χάρτη των Αθηνών, το κομβικό εκείνο σημείο, που «δένει» το κέντρο με τις τριγύρω όμορες περιοχές".

  
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Το σχέδιο του ΔΝΤ για νέους σκληρούς φόρους".

Η εφημερίδα γράφει ότι "φορολογικά μέτρα-σοκ που αναμένεται να καταστρέψουν οριστικά την ελληνική οικονομία και να διευκολύνουν την οικονομική κατοχή της χώρας μας από μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα προερχόμενα από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και τις λοιπές ισχυρές οικονομικά χώρες-δανειστές έχουν προτείνει στον υπουργό Οικονομικών κ. ευ. Βενιζέλο από τον περασμένο Οκτώβριο τα στελέχη του τεχνικού κλιμακίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου".

  
ΕΣΤΙΑ: "Ο εφιάλτης της δραχμής. Πρέπει πάση θυσία να αποφευχθή".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "διότι αν ο μη γένοιτο συνέβαινε κάτι τέτοιο, ο σημερινός εφιάλτης δεν θα ήταν τίποτε μπρος σε όσα θα επακολουθήσουν. Η χώρα θα επέστρεφε πολλές δεκαετίες πίσω και η οικονομική δυσπραγία τ
Keywords
Τυχαία Θέματα