«Ο Θάνατος και ο αγρότης» στο Faust

«Ο Θάνατος και ο αγρότης» παρουσιάζεται στον πολυχώρο του Faust, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Η Ρούλα Πατεράκη, σκηνοθετεί, διασκευάζει και συμπρωταγωνιστεί μαζί με τον Αλέκο Συσσοβίτη. Για το έργο μίλησε στην εκπομπή του Ιάσονα Τριανταφυλλίδη «Αθήνα μ' ακούς» η Ρούλα Πατεράκη.

«Είναι ένα έργο που το έγραψα εγώ και βασίζεται σ' ένα έργο του 14ου αιώνα. Το έργο έχει γίνει πολύ συχνά και είναι πολύ ιδιαίτερο και τολμώ να πω ότι είναι και η αγαπημένη μου δουλειά απο όσες έκανα φέτος. Συνέγραψα το έργο, το σκηνοθέτησα και παίζω κιόλας μαζί με τον Αλέκο.»

Πρόκειται
για ένα πολύ ιδιαίτερο προαναγεννησιακό κείμενο που πραγματεύεται τη βαθιά αντιπαλότητα ανθρώπου και θανάτου με λυρισμό, ακρίβεια και χιούμορ. Η αντιπαλότητα αυτή που διαφαίνεται και καταγράφεται με διάφορους τρόπους στην Τέχνη, διαπερνά και αφήνει το αποτύπωμα της στον Έρωτα.

Αυτή η αναμέτρηση Αγρότη και Θανάτου αναδεικνύεται σε μοντέρνο «Κάδρο» εκεί όπου απουσιάζει ο Θεός.

Στο ρόλο του Αγρότη ο Αλέκος Συσσοβίτης και στο ρόλο του Θανάτου η Ρούλα Πατεράκη.

Η Ρούλα Πατεράκη, μίλησε και για τον ρόλο της τον χειμώνα που πέρασε πλάι στον Σάκη Ρουβά για την παράσταση «Ηρακλής».

«Φέτος με τον Σάκη Ρουβά ένιωσα οτι ήμουν πολύ ευτυχισμένη και πολύ δημιουργική. Η σύνθεση της ομάδας και οι συμπεριφορά ήταν εξαιρετικές και δεν είχα την αίσθηση οτι ήμουν σε εμπορικό θέατρο εκτός απο το ύψος της αμοιβής. Αισθάνθηκα πολύ όμορφα που έπαιξα για παιδιά, είναι ένα κοινό μέσα απο το οποίο μπορείς να αναγεννηθείς. Υπάρχει διάδραση, τα παιδιά είναι "θρασύτατα" και αυτού του είδους το θράσος σε απελευθερώνει τελείως.Να νιώσεις ελεύθερος, να επιτεθείς,και κυρίως να αγαπήσεις. Εμείς στο θέατρο έχουμε την επιφυλακτικότητα να αρέσουμε. Στα παιδιά δεν είναι ανάγκη να αρέσεις, αλλα είναι ανάγκη να σε αγαπήσουν. Και τα παιδιά οταν σ αγαπούν το κάνουν πραγματικά, ή αλλιως σε μισούν.Εγώ έπαιξα τον ρόλο του κακού του έργου. Τα παιδιά ενω έλεγαν οτι τους άρεσε ο τρόπος που ερμήνευα το ρόλο, τα παιδιά έλεγαν οτι με μισούσαν επειδή ήμουν ο κακός, που βασάνιζε τον Ηρακλή και έμπαινε στο δρόμο του».
Keywords
Τυχαία Θέματα