Ο Τέρι την έκανε Τσέλσι και ο Φέρντιναντ... Αγγλία

του Διονύση Δελλή

Έχοντας δίπλα του τον «Στίβι» Τζέραρντ και από απόψε και τον Γουέιν Ρούνει (εξέτισε την τιμωρία των δύο αγωνιστικών που κουβαλούσε από τα προκριματικά). Απέναντι στη Γαλλία η στατιστική έγραψε 3 τελικές ενεργητικό και 19 παθητικό. Και τι έγινε; Ο βαθμός της ισοπαλίας ήρθε. Και ένας ακόμη σήμερα με τους Ουκρανούς φτάνει προκειμένου η Αγγλία να βρεθεί στους «8». Εκεί που λογικά τους περιμένουν οι Ισπανοί. Αλλά ποιος να τους φοβηθεί και αυτούς; Εκείνος που απέκλεισε σε διπλά ματς την

ίδια την Μπαρτσελόνα;

Στην πραγματικότητα άλλος είναι ο μεγάλος αντίπαλος της Αγγλίας και του Τέρι. Ούτε η διοργανώτρια Ουκρανία απόψε, ούτε το πιθανό αντάμωμα με τους Ισπανούς. Η... φύση της, είναι το πρόβλημα. «Είμαστε μαστόρια στα σκάνδαλα, όπως οι Ισπανοί στις μαγικές πάσες και οι Γερμανοί στην αυτοπεποίθηση. Αν δεν τα δημιουργούσαν οι Άγγλοι ποδοσφαιριστές θα έπρεπε να τα επινοήσουμε» έγραψε η « Independent».

Και όπου σκάνδαλο, ο Τέρι πρώτος. Τι να πρώτο-θυμηθείς; Η μητέρα του και η πεθερά του, έκλεψαν σούπερ μάρκετ. Ο πατέρας του επιχείρησε να πουλήσει δόσεις κοκαΐνης σε κάποιον που... αποδείχθηκε δημοσιογράφος. Ο ίδιος ο -παντρεμένος με παιδιά- Τέρι τα είχε με την αρραβωνιαστικιά του Γουέιν Μπριτζ, την Βανέσα Περονσέλ και παραμονές του Μουντιάλ 2010... ανατινάχθηκε ολόκληρο το αγγλικό ποδόσφαιρο! Καλλιτέχνης στις καταστροφές ο «αρχηγός».

Ποιος είναι ο...εκλεκτός αυτή τη φορά; Ο Ρίο Φέρντιναντ. Έχασε το περιβραχιόνιο που διατηρούσε στην εποχή Καπέλο. Έχασε και τη θέση του στην εθνική ομάδα. Δεν κλήθηκε έστω τελευταία στιγμή, όταν τραυματίστηκε ο Γκάρι Κέιχιλ. Γιατί; Την απάντηση θέλησε να τη δώσει ο βετεράνος στράικερ Ρόμπι Φάουλερ «Ο λόγος του αποκλεισμού του Ρίο Φέρντιναντ από την αποστολή του Euro είναι απλά η κόντρα του αδερφού του με τον Τζον Τέρι».

Άλλο σίριαλ αυτό. Στις 23 Οκτωβρίου, στο Λόφτους Ρόουντ, η ΚΠΡ υποδέχονταν την Τσέλσι. Σε ένα σκληρό μαρκάρισμα ο Άντον Φέρντινταν «πιάνεται» με τον Τζον Τέρι. Ο captain της Τσέλσι συλλαμβάνεται από την κάμερα να αρχίζει τα... γαλλικά και τώρα που μιλάμε ο φάκελος της υπόθεσης είναι στα χέρια του Εισαγγελέα του Λονδίνου. Ο Άντονι τον μήνυσε για ρατσιστική επίθεση.

Και ο Ρίο σαν καλός μεγάλος αδερφός ανέλαβε δράση. Τελευταίο του χτύπημα; Χθες βράδυ. Ναι, χθες το βράδυ.
Παραμονή του ματς με τους Ουκρανούς, ο 34άχρονος άσος της Γιουνάιτεντ τα έβαλε με τον ίδιο τον πρόεδρο της Uefa τιτιβίζοντας στο twitter. Όχι με κάποιο... χαρτογιακά. Με τον Μισέλ Πλατινί: «Είναι αλήθεια αυτά που λένε στην UEFA; 80.000 (αγγλικές) λίρες είναι το πρόστιμο για τον Μπέντνερ; Όλες οι χρηματικές ποινές...μαζί, που έχουν επιβληθεί για ρατσιστικά κρούσματα δεν φθάνουν σε αυτό το επίπεδο. Στην UEFA δεν είναι σοβαροί. Ο Πλατινί ήταν σπουδαίος παίκτης, αλλά αυτός και οι συνεργάτες του αποξενώνουν τους εαυτούς τους με τέτοιου είδους αποφάσεις»

Επίθεση για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα. Τον ρατσισμό. Σε αντιπαράθεση με την «μαύρη διαφήμιση» και τις «στοιχη
Keywords
Τυχαία Θέματα