Ο Τ. Κορωνάκης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο γραμματέας της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Τάσος Κορωνάκης, μίλησε στις 24/7 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων είπε:

«Οι διαδικασίες που θα εξελιχθούν στο εσωτερικό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α θα καθοριστούν από τα όργανά του το επόμενο διάστημα. Τη Δευτέρα υπάρχει μια σημαντική πολιτική γραμματεία, σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, που θα προσπαθήσει να ορίσει ποιες θα είναι αυτές οι συντεταγμένες διαδικασίες που θα μας οδηγήσουν στο να συζητήσουμε το υπαρκτό τραύμα που έχει δημιουργηθεί στο εσωτερικό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Είναι αντικειμενικό ότι

έχει υπάρξει μια διαφορετική τοποθέτηση αρκετών βουλευτών, αλλά δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα επίσημη τοποθέτηση του κόμματος για την περίοδο που προηγήθηκε. Και αυτό είναι αρκετά σημαντικό να γίνει με σύνεση και νηφαλιότητα, ώστε να μπορέσουμε όλοι να εξάγουμε συμπεράσματα. Νομίζω ότι περάσαμε μια σκληρή διαδικασία που δεν ήταν εύκολη για κανέναν, είχαμε έναν πρωτοφανή εκβιασμό που εκδηλώθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο και νομίζω ως ένα βαθμό η στρατηγική του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να διεκδικήσει το δίκιο ενός λαού με κάθε τρόπο, με κάθε εργαλείο που είχε στα χέρια του, αποκάλυψε τους πιο ακραίους σχεδιασμούς και την απόσταση που έχουν πάρει οι πολιτικές ηγεσίες της ευρωζώνης από τις αρχές και τις αξίες της Ευρώπης για τις οποίες εμείς παλεύουμε...».

Δημοσιογράφος: Βλέπω ένα tweet του ευρωβουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του κου Παπαδημούλη, να αναφέρεται σε ένα συνέδριο του κοινωνικού ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Δεν ξέρω πώς ακριβώς το ακούτε εσείς αυτό...

Τ. Κορωνάκης: «Θα έχει το χρόνο να μας εξηγήσει ο Δ. Παπαδημούλης τι εννοεί. Εγώ από την πλευρά μου, ως γραμματέας της κεντρικής πολιτικής επιτροπής, οφείλω προς όλες τις πλευρές να δηλώσω ότι πρέπει να κατέβουν οι τόνοι, ότι τα ερωτήματα είναι πολύ μεγαλύτερα απ' όσο φανταζόμαστε ίσως, ότι πολλά ευρωπαϊκά κόμματα θα τοποθετηθούν και τοποθετούνται με βάση τις κινήσεις που θα κάνει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ότι το προηγούμενο διάστημα είχαμε δύο σχέδια να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Το ένα σχέδιο ήταν να πέσει η κυβέρνηση και το άλλο ήταν να διαλυθεί ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αυτό το παράξενο κόμμα όπως δήλωναν διάφοροι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι».

* Για συνέδριο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.:

«Δεν χρειάζεται ιδρυτικό συνέδριο. Έχουμε κόμμα, έχει ιδρυθεί και έχει κάνει σπουδαία πράγματα το προηγούμενο διάστημα. Χρειάζεται ένα συνέδριο στρατηγικής επανατοποθέτησης. Χρειαζόμαστε ένα σοβαρό σχέδιο και για την Ελλάδα, αλλά και μια σοβαρή συζήτηση για το πώς αλλάζει η κατάσταση στην Ευρώπη με πρώτο κριτήριο το συμφέρον των ανθρώπων για τους οποίους αγωνιζόμαστε».

Δημοσιογράφος: Αληθεύει ότι ενοχληθήκατε από το κείμενο των 109 συντρόφων σας, μελών της κεντρικής επιτροπής και ότι υποβάλατε την παραίτησή σας η οποία δεν έγινε αποδεκτή;

Τ. Κορωνάκης: «Όχι, δεν έχω υποβάλει την παραίτησή μου... Νομίζω ότι υπάρχει πραγματικό ζήτημα με την καθυστέρηση της λειτουργίας των οργάνων του κόμματος και δεν πρέπει να υπάρχει φόβος απέναντι στη δημοκρατία. Τα μέλη του κόμματος έχουν την ωριμότητα να στέκονται στις συγκεκριμένες συνθήκες. Θεωρώ ότι είναι λάθος να τοποθετούμαστε μέσω κειμένου υπογραφών επί πολιτικών θεμάτων σε τόσο δύσκολες στιγμές. Η πολιτική τοποθέτηση είναι ζήτημα συνεδρίασης του οργάνου, το οποίο δεν πρέπει να φοβόμαστε. Αυτή τη στιγμή δεν φτάνει μόνο η κεντρική επιτροπή, αλλά χρειάζεται να τοποθετηθούν όλα τα μέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ο μόνος τρόπος που μπορεί να γίνει αυτό είναι ένα πραγματικά δημοκρατικό και νηφάλιο συνέδριο που θα δείξει στην κοινωνία ότι στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων και ότι με την στάση μας, ο καθένας από εμάς δεν υλοποιεί τη γραμμή για διχασμό στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α....».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα