Ο Στ. Θεοδωράκης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο δημοσιογράφος, Σταύρος Θεοδωράκης, μίλησε στις 12/4 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο. Με αφορμή την έναρξη της πλατφόρμας "Εκλογές 12" στο διαδίκτυο, μεταξύ άλλων, είπε:

«Σε μια εποχή που τελειώνουν οι συγκεντρώσεις, πιθανόν το διαδίκτυο να εξελιχθεί σαν το καινούριο μας "παλιό καφενείο" και να μπορούμε να συζητάμε κάποια πράγματα. Η δική μας πλατφόρμα που βγήκε πριν από λίγες ώρες στον αέρα και λέγεται "Εκλογές 12", σε περιβάλλον YouTube, είναι εντελώς δωρεάν.  Δηλαδή, μπαίνει ένα κόμμα μέσα, τους έχουμε
παραχωρήσει χώρο και μπορούν εκεί να πουν τις απόψεις τους. Και αυτό το κάνουν αρκετά media στο ίντερνετ. Είναι ένα φτηνό μέσον και κυρίως, τουλάχιστον για να μιλήσω για τη δική μας πλατφόρμα, είναι αμφίδρομη. Έχουμε σκοπό να κάνουμε συνεντεύξεις των πολιτικών αρχηγών, αρχίζοντας την Τρίτη με το Φώτη Κουβέλη και συνεχίζοντας με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, μέσα από τις ερωτήσεις που θα έχουν διαμορφωθεί στο διαδίκτυο. Η Google έχει ένα φοβερό σύστημα και για αυτό αποφασίσαμε να συνεργαστούμε και να ανταποκριθούμε στην πρόσκλησή της. Έχει  καινοτομίες που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα. Δηλαδή, μπορούν οι χρήστες να υποβάλουν ερωτήματα και την τελευταία μέρα τα ερωτήματα βαθμολογούνται από τους ίδιους τους χρήστες και διαμορφώνουν την σειρά της συνέντευξης... Έχουμε σκοπό να συζητήσουμε τα ουσιαστικά ζητήματα της χώρας. Δηλαδή, υπάρχουν αρκετοί δημοσιογράφοι που ασχολούνται με αυτή την πλατφόρμα. Άλλωστε το "protagon.gr" είναι γεμάτο από επώνυμους επαγγελματίες δημοσιογράφους και σκοπός μας είναι να κάνουμε συζήτηση για τα πραγματικά ζητήματα της χώρας και όχι για φαντάσματα... Είμαστε ένα επώνυμο μέσο μέσα στο ίντερνετ, όταν γράφεται κάτι έχει μια υπογραφή κι αυτό νομίζω ότι δίνει ένα προβάδισμα στην άποψη που έχω κι εγώ, ότι το ίντερνετ πρέπει να εξελιχθεί σε ένα επώνυμο μέσο αντιπαράθεσης και όχι σε ένα μέσο λάσπης, όπου ο καθένας κρύβεται πίσω από ένα ψευδώνυμο».
«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα