Ο Στ. Μάνος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο επικεφαλής της Δράσης, Στέφανος Μάνος, μίλησε στις 10/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο. Μεταξύ άλλων, είπε:

«Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι έχουμε τρομακτικά προβλήματα, απίστευτες δυσκολίες κι ότι πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα. Και πρέπει να κυβερνηθεί αμέσως».

Σε άλλο σημείο είπε: «Είναι γεγονός ότι αν η Δημοκρατική Συμμαχία
και η Δράση είχαν συνεργαστεί και με την υπόθεση ότι οι ψήφοι θα είχαν προστεθεί, θα είχαμε τώρα 11 βουλευτές. Και τι θα είχε αλλάξει; Αν είχαμε εμείς 11 βουλευτές, θα λείπανε 5 ή 6 βουλευτές από το ΠαΣοΚ και τη Νέα Δημοκρατία... Θα είχαμε λοιπόν, όλοι μαζί, ενδεχομένως 153 βουλευτές. Νομίζετε ότι αυτό το σχήμα θα ήταν λειτουργικό για να κυβερνηθεί η χώρα; Εδώ μόνη της η Νέα Δημοκρατία είναι ικανή να αυτοδιαλυθεί».

Δημοσιογράφος: Αυτό σημαίνει ότι μετά το εκλογικό αποτέλεσμα δεν υπάρχουν περιθώρια αυτός ο χώρος να "ζυμωθεί";

Σ. Μάνος: «Υπάρχουν τα περιθώρια της ανάγκης... Αυτοί που πρέπει να ανασυνταχθούν, να σκεφτούν τι έκαναν και να αλλάξουν, είναι η Νέα Δημοκρατία και το ΠαΣοΚ. Εάν η Νέα Δημοκρατία άλλαζε σε βάθος, τότε θα υπήρχε μια προοπτική να μπορεί να γίνει κάτι... Ο κ. Σαμαράς, κατά τη γνώμη μου, δεν μπορεί να είναι πλέον μέρος της εικόνας. Μπορεί να ξεκινήσει μια διαδικασία, αλλά δεν μπορεί να παραμείνει μέρος της εικόνας. Διότι ο κ. Σαμαράς έχει προκαλέσει αυτή την κατάσταση. Αυτός βιάστηκε να κάνει εκλογές, αυτός έδιωξε τον κ. Καμμένο, αυτός έδιωξε την κ. Μπακογιάννη, πώς τώρα φαντάζεται κανείς ότι αυτός θα τα ξαναφτιάξει όλα αυτά που χάλασε;... Εμείς με τις περιορισμένες δυνάμεις που έχουμε, είμαστε μπροστά σε μια προσπάθεια δημιουργίας ενός μεταρρυθμιστικού, ευρωπαϊκού κεντρώου κόμματος».

Δημοσιογράφος: Εκεί μπορείτε να συναντηθείτε με την κ. Μπακογιάννη και τον κ. Τζήμερο;

Σ. Μάνος: «Δεν ξέρω αν θα είναι με τον κ. Τζήμερο. Συνεννοήσεις γίνονται με την κ. Μπακογιάννη, όπως είχαν γίνει και πριν και ελπίζω ότι αυτή τη φορά, λόγω των νέων δεδομένων και λόγω της πραγματικότητας που ξέρουμε από τις εκλογές, απλοποιείται η προσπάθεια. Και είμαι αισιόδοξος ότι μάλλον θα καταλήξουμε σε κάποιο θετικό αποτέλεσμα...».

Δημοσιογράφος: Βολιδοσκόπηση από τη Νέα Δημοκρατία είχατε;

Σ. Μάνος: «Καμία απολύτως».

Δημοσιογράφος: Μια συζήτηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, σε κάποια βάση και ένα πρόγραμμα, θα μπορούσε να είναι θέμα συνάντησης;

Σ. Μάνος: «Συζητώ με τους πάντες. Αρκεί να θέλουν και αυτοί να συζητήσουν. Εγώ δεν έχω πρόβλημα. Το δήλωσα την ημέρα των εκλογών, είπα ότι σέβομαι το αποτέλεσμα, είμαστε το 1,8% αλλά είμαστε υπεύθυνοι και θέλουμε να βοηθήσουμε να κυβερνηθεί η χώρα...».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα