Ο Σπ. Λυκούδης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο βουλευτής και πρώην γραμματέας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Σπύρος Λυκούδης, μίλησε στις 18/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Άρη Τόλιο και Τζίνα Μοσχολιού.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Δυσκολευόμαστε αυτή την περίοδο. Εγώ δεν κρύβω την αλήθεια. Ελπίζω να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν και ν' ανακάμψουμε, αλλά οι δυσκολίες υπάρχουν. Εγώ έχω ένα σύστημα απόψεων που έχει ερμηνείες για τις διάφορες δυσκολίες που περνάμε, αλλά τώρα θα το αφήσω ολόκληρο για μετά τις εκλογές... Δεν θέλω τώρα να περάσω

στην φάση της κριτικής... Σε όλες τις εκλογές -και τις αυτοδοικητικές- συνήθως ακούγονται ότι είναι πολύ κρίσιμες, ότι είναι ένα μήνυμα κ.λπ.. Δεν είναι καινούργια πράγματα αυτά. Απλώς σε αυτές τις εκλογές έχει οξυνθεί η πολιτικοποίηση τους σε αυτό το επίπεδο, διότι έχουν τεθεί τα ζητήματα με διλημματικό τρόπο...Απορώ πώς ένας έμπειρος και έξυπνος άνθρωπος, όπως είναι ο κ. Βενιζέλος, βάζει, με τόσο διλημματικό πρόβλημα, το θέμα του και πώς ρισκάρει τόσο πολύ. Διότι αν δεν πιάσει το ρίσκο, αν αυτή η διλημματική πραγματικότητα δεν περάσει στην κάλπη και δεν ενισχυθεί η Ελιά όσο θέλει, την άλλη μέρα το πρωί -αν θέλει να είναι συνεπής-, θα πρέπει να κάνει αυτά που λέει. Πώς ρισκάρει τόσο εύκολα; Δεν το σκέφτηκε καλά ή ήταν απολύτως βέβαιος ότι αυτό το δίλημμα θα πιάσει. Μπορεί να έχει δίκιο, δεν ξέρω».

Σε άλλο σημείο είπε: «Θα ήθελα το κόμμα μου να ενισχυθεί για να πάει καλά. Θα ήθελα να προσεγγίσει το ποσοστό των εκλογών του 2012, που ήταν ένα ποσοστό που έφερε στο κέντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος τη Δημοκρατική Αριστερά».

Και πρόσθεσε: «Πράγματα και θαύματα δεν ξέρω αν θα δούμε, αλλά εξελίξεις θα υπάρξουν 100%, διότι ο χώρος αυτός είναι ένας χώρος κατακερματισμένος και τα κόμματα που τον αποτελούν, δεν θα έχουν επιτυχή αποτελέσματα, με την έννοια δηλαδή να πάνε πολύ καλά...».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα