Ο Σ. Λαμπρινίδης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο ευρωβουλευτής του ΠαΣοΚ, Σταύρος Λαμπρινίδης, μίλησε στις 19/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.  


Μεταξύ άλλων, είπε:

«Στο θέμα των απολύσεων, λέει η κυβέρνηση "θα μειωθεί το δημόσιο, δεν θα προσλάβω άλλους σε σχέση με αυτούς που συνταξιοδοτούνται, θα κοιτάξω ενδεχομένως για κάποιες εθελούσιες, θα μειώσω της ορισμένης απασχόλησης ανθρώπους και εφόσον συγχωνεύσω" -όπως όλοι επίσης φαίνεται να συμφωνούν-, "κάποιους οργανισμούς που δεν έχουν λόγο ύπαρξης ξεχωριστό, ει μη μόνον τρώνε
από τα χρήματά μας, άρα ανεβάζει το χρέος, θα κάνω μια αξιολόγηση των ανθρώπων εκεί, δεν θα τους μετατάξω όλους αυτόματα"...».

Δημοσιογράφος: Με αξιολόγηση μέσω του ΑΣΕΠ...

Στ. Λαμπρινίδης: «Μέσω του ΑΣΕΠ. Λοιπόν, βγαίνει η Νέα Δημοκρατία και τι απαντάει σε αυτό.... Βγαίνει και λέει, πρώτον, είμαι εναντίον των απολύσεων. Εύκολη θέση. Δεύτερον, λέει και γιατί, να σας το εξηγήσω οικονομικά. Διότι "εάν διώξω", λέει, "κάποιον από το δημόσιο, εάν κάποιος φύγει από το δημόσιο, τότε θα πρέπει να του πληρώνω άλλα κόστη, κάποιο επίδομα ανεργίας. Μετά δεν θα έχει αρκετά χρήματα να ξοδέψει στην οικονομία, άρα θα χάσω από εκεί". Αυτό είναι το οικονομικό τους επιχείρημα. Απαντώ σε αυτό: ωραία, εάν αυτό το εφαρμόσει κανείς στην πλήρη του εξέλιξη, θα πρέπει όχι απλώς να απολύει, θα πρέπει να προσλαμβάνει στο δημόσιο. Αυτό, όμως, το έκανε η Νέα Δημοκρατία. Προσέλαβε διακόσιες χιλιάδες ανθρώπους τα τελευταία πέντε χρόνια. Το αποτέλεσμα δεν ήταν η οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Το αποτέλεσμα ήταν η οικονομική της κατάρρευση. Άρα, αυτό που απαιτώ σήμερα από όλους μας που είμαστε στην πολιτική -ΠαΣοΚ, Νέα Δημοκρατία, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ό,τι άλλο θέλετε-, είναι πολιτικό θάρρος και τσαγανό -εάν θέλετε- και απαιτώ μια σοβαρή οικονομική ανάλυση. Δεν μας παίρνει, όταν η χώρα είναι με την πλάτη στον τοίχο, να λαϊκίζουμε - να το πω πάρα πολύ απλά. Δεν μας παίρνει πια, ίσως μας έπαιρνε πριν μερικά χρόνια».


«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα