Ο Π. Κουκουλόπουλος στον ΑΘΗΝΑ984

O υφυπουργός Εσωτερικών, Πάρις Κουκουλόπουλος, μίλησε στις  στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

Δημοσιογράφος: Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το ΠαΣοΚ είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Μέχρι τον Μάρτιο υπάρχει αρκετός χρόνος για να βρεθείτε σε μια πορεία
ανάκαμψης...

Π. Κουκουλόπουλος: «Η ανάκαμψη του ΠαΣοΚ είναι στενά δεμένη με τρία θέματα. Την ενότητα, την κατεύθυνσή του αλλά πάνω απ' όλα από το να φτάσουμε "να πιούμε νερό", που λέμε, δηλαδή να φτάσουμε στη νέα δανειακή σύμβαση. Οι όροι και οι προϋποθέσεις αλλά κυρίως το να φτάσουμε είναι το μείζον που επισκιάζει όλα τα άλλα. Για αυτό τόσο στο πολιτικό συμβούλιο όσο και χθες, στο εθνικό συμβούλιο, εξέφρασα πολύ σοβαρές επιφυλάξεις για την επιλογή που κάναμε, στην περίοδο ακριβώς που ξεκινάει από αύριο, με την έλευση της τρόικα και θα είναι θυελλώδης για την πατρίδα μας, εμείς θα έχουμε μια υπολανθάνουσα προεκλογική εκστρατεία. Είναι πάρα πολύ δύσκολο το εγχείρημα, είναι πάρα πολλά ρίσκα που αφορούν την συνοχή της παράταξης, την συνοχή της κοινοβουλευτικής ομάδας κι ακόμα πιο σοβαρό ρίσκο, την συνοχή της κυβέρνησης. .. Κυρίως όμως με προβληματίζει ένα γεγονός. Πολύ φοβάμαι ότι η κοινωνία θα έχει αλλού στραμμένο το ενδιαφέρον της, και είναι λογικό. Θα  υπάρξουν άλλα μέτρα; Άλλες περικοπές; Υπάρχει ελπίδα, προοπτική; Μέχρι που πάει αυτό το πράγμα; Αυτά τα αγωνιώδη ερωτήματα μας απευθύνουν διαρκώς επίμονα οι πολίτες ...».

Και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι οι προσωπικές στρατηγικές και ανασφάλειες υπάρχουν σε όλους ανεξαίρετα, δε βγάζω ούτε τον εαυτό μου από μέσα, και το ζήτημα είναι τι προτάσσουμε. Πιστεύω  ότι θα έπρεπε να είχαμε τελειώσει χθες, ή εν πάση περιπτώσει την Κυριακή που έρχεται και η τρόικα να ερχόταν την αμέσως επόμενη για να μην συμπέσουμε με αυτή την περίοδο. Και θεωρούσα κι αυτονόητη την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου, αν φυσικά το επιθυμεί...».

Δημοσιογράφος: Φοβάστε για την ενότητα του ΠαΣοΚ μέσα σε αυτή την περίοδο;

Π. Κουκουλόπουλος: «Θα δοκιμαστεί πολύ σοβαρά. Κι αυτό γιατί οι υποψήφιοι πρέπει να μαζέψουν το 10% των μελών, τις υπογραφές τους. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, αν γίνει προς τα τέλη Μάρτη η εσωκομματική αναμέτρηση, να έχουν ακροβολιστεί από τους εναπομείναντες -μέλη του ΠαΣοΚ-, 70-80 χιλιάδες υπογραφές για 5-6 υποψηφιότητες και μετά θα πάμε να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη; Είναι λίγο δύσκολο αυτό...».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα