Προστασία του νερού

Τα Ηνωμένα Έθνη σε συνεργασία με το Σκανδιναβικό Συμβούλιο Υπουργών, διοργανώνουν πανευρωπαϊκό διαγωνισμό διαφήμισης (κοινωνικού μηνύματος) με τίτλο «Το Μέλλον που θέλουμε - Σταγόνα, Σταγόνα» και θέμα την προστασία του νερού.

Ο διαγωνισμός αποτελεί μέρος της παγκόσμιας εκστρατείας του ΟΗΕ με τίτλο «Το Μέλλον που θέλουμε», που θα διαρκέσει μέχρι τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Αειφόρο Ανάπτυξη «Ρίο +20», που θα πραγματοποιηθεί στις 20-22 Ιουνίου
2012 στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.

Ο διαγωνισμός καλεί επαγγελματίες και μη-επαγγελματίες από 48 Ευρωπαϊκές χώρες να σχεδιάσουν μια διαφήμιση (για χρήση από εφημερίδα) με στόχο τη βελτίωση της ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού κοινού για την οικολογική διαχείριση και την προστασία των πηγών του νερού.

Ο διαγωνισμός «Το Μέλλον που Θέλουμε-Σταγόνα, Σταγόνα» διοργανώνεται από το Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης του ΟΗΕ (UNRIC) και το Γραφείο Βρυξελλών του Προγράμματος του ΟΗΕ για το Περιβάλλον (UNEP).

Αποτελεί συνέχεια δυο προηγούμενων επιτυχημένων πανευρωπαϊκών διαγωνισμών για την Παγκόσμια Φτώχεια (2009) και τη Βία κατά των Γυναικών (2010) με τις οποίες η δημιουργικότητα χιλιάδων Ευρωπαίων συνέβαλε στη βελτίωση της πληροφόρησης για τα παγκόσμια αυτά ζητήματα.

«Για να συμβάλουμε στην παγκόσμια εκστρατεία του ΟΗΕ 'Το Μέλλον που Θέλουμε', εξετάσαμε προσεκτικά τα διάφορα θέματα και καταλάβαμε ότι το νερό και η σπατάλη του στην Ευρώπη, είναι ένα ζήτημα που μάς αφορά όλους» αναφέρει η Αφσανέ Μπασίρ-Πουρ, Διευθύντρια του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης του ΟΗΕ στις Βρυξέλλες.

«Με τον διαγωνισμό, φιλοδοξούμε να ενθαρρύνουμε τους Ευρωπαίους να συμμετάσχουν στον αγώνα για ένα καλύτερο και πιο οικολογικό μέλλον» δήλωσε ο Χάλντορ 'Ασγκριμσον, Γενικός Γραμματέας του Σκανδιναβικού Συμβουλίου Υπουργών.

Από την πλευρά του, ο Aχίμ Στάινε, Βοηθός Γενικός Γραμματέας ΟΗΕ και Εκτελεστικός Διευθυντής του Προγράμματος του ΟΗΕ για το Περιβάλλον (UNEP), τόνισε ότι η επένδυση μόνο του ο,6% του παγκόσμιου ΑΕΠ στον τομέα του νερού θα μπορούσε να μειώσει τον αριθμό όσων δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό και εγκαταστάσεις υγιεινής.

Το Σκανδιναβικό Συμβούλιο Υπουργών είναι ο χορηγός του πρώτου βραβείου ύψους 5000 ευρώ. Εκτός από το πρώτο βραβείο, θα δοθεί βραβείο κατηγορίας νέων και βραβείο κοινού.

Συμμετοχές γίνονται δεκτές έως τις 29 Φεβρουαρίου 2012.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό και τους όρους συμμετοχής παρακαλούμε επισκεφτείτε τον διαδικτυακό τόπο:

www.dropbydrop.eu 
Keywords
Τυχαία Θέματα