Ο Ο. Κωνσταντινόπουλος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο βουλευτής του ΠαΣοΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μίλησε στις 13/11 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.
Μεταξύ άλλων, είπε:

«Πρέπει επιτέλους οι Ευρωπαίοι και εμείς να αποφασίσουμε για την βιωσιμότητα του χρέους... Πρέπει άμεσα να καταλάβουν ότι όλες αυτές οι διαρθρωτικές αλλαγές -όσο και αν χρειάζονται-, δεν θα οδηγήσουν σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης. Άρα, θα πρέπει σύντομα να έρθει στην Ελλάδα
ένα πακέτο κοινωνικών μέτρων για την απασχόληση, διότι υπάρχει πρόβλημα. Διαφορετικά θα έχουμε κοινωνικές εκρήξεις».

* Για την διαπραγμάτευση την κυβέρνησης:

«Εμείς στηρίζουμε την κυβέρνηση. Είχαμε βέβαια διαφορετική αντίληψη για το πώς θα πρέπει να γίνει η διαπραγμάτευση. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ είχε προτείνει στους κκ Σαμαρά και Κουβέλη να συγκροτήσουμε ομάδα διαπραγμάτευσης, να γίνει πρώτα πολιτική διαπραγμάτευση και μετά συμφωνία για το δημοσιονομικό πακέτο. Ο  πρωθυπουργός, ο οποίος έχει την κύρια ευθύνη -γιατί είναι πρώτο κόμμα-, επέλεξε όμως διαφορετικό τρόπο. Πρώτα να πάμε στα δημοσιονομικά και κατόπιν, να στήσουμε την διαπραγμάτευση».

* Για τις πιέσεις της Τρόικα και την αδυναμία πολιτικής διαπραγμάτευσης:

«Εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι δεν θα ανταποκριθούμε στις δεσμεύσεις μας. Είχαμε ένα πακέτο, το οποίο έπρεπε να περάσει, για να εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις μας. Αν  μπορούσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό, είναι κάτι που δεν χρειάζεται  να συζητηθεί τώρα. Όταν μιλάμε για πολιτική διαπραγμάτευση εννοούμε το θέμα της επιμήκυνσης.  Άλλο να μας δώσουν δύο επιπλέον χρόνια και άλλο τα μέτρα να κατανεμηθούν σε τέσσερα χρόνια. Όσον αφορά στην βιωσιμότητα του χρέους, κατά την άποψή μας, αυτό έπρεπε να έχει ήδη τεθεί... Τώρα πρέπει να πούμε στους δανειστές μας, "κύριοι, οι Έλληνες έχουν κάνει πολλές θυσίες αυτά τα δυόμισι χρόνια, γι' αυτό οδηγούμαστε σε πρωτογενές πλεόνασμα". Όμως για να έχουν όλα αυτά αξία και να στηριχθεί η ελληνική οικονομία, θα πρέπει να συνεχίσουν να μειώνονται τα επιτόκια, ώστε να υπάρξει βιωσιμότητα του χρέους και να έρθουν επενδυτές...».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα